Hyppää sisältöön

Uutissuomalainen: Sisäministeriö kannustaa kertomaan pienetkin epäilyt terrorismista poliisille

Kansliapäällikkö Päivi Nerg vakuuttaa viranomaisten ottavan vakavasti kansalaisten yhteydenotot epäilyttävstä havainnoista.

Päivi Nerg Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg arvioi Suomen turvallisuustilanteen muuttuneen siten, että viranomaiset suhtautuvat erittäin vakavasti pieniinkin epäilyihin terrorismista.

Nerg toivoo Uutissuomalaisen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että kansalaiset ilmoittaisivat poliisille entistä matalammalla kynnyksellä huomaamansa epäilyttävät puheet tai teot.

– Meidän tarvitsee herätellä ihmisiä, että jos on pienikin epäily, että jollakin ihmisellä on joitakin kytkentöjä terrorismiin tai sellaisia puheita, että haluaisi tehdä toiselle pahaa, siihen kannattaa tänä päivänä suhtautua vakavasti, ja poliisi ottaa sen myös vakavasti, Nerg sanoo.

Radikalisoitunut henkilö voidaan ottaa viranomaisseurantaan, jos hänen epäillään valmistelevan terroritekoa. Kansliapäällikkö kuitenkin muistuttaa, ettei Suomesta voida poistaa henkilöä pelkän epäilyn perusteella.

Nerg toteaa Suomen olevan kaikesta huolimatta edelleen maailman turvallisin maa, josta ei ole hänen näkemyksensä mukaan tulossa terroristien ykköskohdetta maailmassa. Suomessa uhka-arvio on tällä hetkellä kakkostasolla neliportaisella asteikolla, kun taas Espanjassa uhka on merkittävästi korkeammalla tasolla.

Uutissuomalainen on Aamupostin, Etelä-Suomen Sanomien, Itä-Hämeen, Karjalaisen, Keski-Uusimaan, Keskisuomalaisen, Länsi-Uusimaan, Savon Sanomien ja Uusimaan yhteinen uutistoimitus.

.
.