Yhdysvaltain ohjushävittäjä törmäsi öljytankkeriin Singaporen edustalla

Ohjushävittäjä USS John S. McCain on vaurioitunut ja useita miehistön jäseniä on kateissa. Öljyvuotoa ei ole tapahtunut.

Merivahingot
Kuvassa alus. USA:n lippu liehuu.
Yhdysvaltain ohjushävittäjä John S. McCain kuvattuna 10. joulukuuta 2010.MCSN / Cheng S. Yang / EPA

Yhdysvaltain merivoimien (siirryt toiseen palveluun) ohjushävittäjä USS John S. McCain ja öljytankkeri ovat törmänneet Singaporen edustalla.

Haveri tapahtui maanantaiaamuna puoli seitsemältä paikallista aikaa Malakansalmen itäpuolella, kun ohjushävittäjä oli matkalla rutiinikäynnille Singaporen satamaan. Alus törmäsi Liberian lipun alla seilaavan tankkerin Alnic MC:n kanssa.

Kymmenen miehistön jäsentä on kateissa ja viisi on loukkaantunut, merivoimat ja Singaporen meri- ja satamaviranomainen kertovat. Öljytankkerissa ei ole tapahtunut henkilövahinkoja.

Öljytankkerissa oli lähes 12 000 tonnia polttoöljyä, mutta öljyvuotoa ei ole tapahtunut. Miehistön jäsen vahvisti asian uutistoimisto Reutersille puhelimitse.

Alustavien tietojen mukaan Yhdysvaltain ohjushävittäjä USS John S. McCain on saanut vaurioita paapuurin eli vasemmalle puolelle.

Alus on matkalla satamaan omin voimin. Törmäyksen syystä tai vaurioiden tarkasta laajuudesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Kyseessä on jo toinen Yhdysvaltain merivoimien aluksen törmäys lyhyen ajan sisällä.

Kesäkuussa yhdysvaltalaishävittäjä USS Fitzgerald törmäsi Japanin rannikolla paljon itseään suurempaan rahtialukseen. USS Fitzgerald vaurioitui, mutta pääsi hinaajan avustamana satamaan. Törmäyksessä sai surmansa ainakin seitsemän ihmistä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP