Ilmeisesti kaksi sutta tappoi koiran karhujahdissa Kannuksessa – pyynti keskeytettiin

Pyyntialueen ylijohtajan mukaan koiran tappoi susi. Eläinlääkäri vahvistaa näkemyksen. Paikalta myös löytyi suden jälkiä.

susi
255 karhun metsästys alkaa sunnuntaina.
Ville Hokkanen

Lohtajan metsästysseura sai havainnon karhusta maanantaina aamuviideltä Kannuksen Rekilässä. Paikka sijaitsee noin 10 kilometriä Kannuksen keskustasta Ojanteennevalla.

Karhun perään päästetty jämtlanninpystykorva ehti haukkua eläintä vain 15 minuuttia, kunnes ääni hiljeni. Kuollut koira löydettiin tutkapannan avulla.

Lohtajan metsästysseuran karhunpyynnin johtaja ja koiransa menettänyt Esko Erkkilä sanoo, että pyynti loppuu alueella tähän.

– Ei tuolla kukaan halua koiraansa päästää irti. Jahti keskeytyy Kannuksessa ja lähialueella. Nyt kysytään riistakeskuksesta, mitä asialle voidaan tehdä, kertoo Erkkilä.

Metsästäjien mukaan koiran vammat viittaavat siihen, että paikalla on ollut kaksi sutta. Esko Erkkilän mukaan myös kuolleen koiran tarkistamassa käynyt eläinlääkäri totesi, että asialla oli kaksi sutta.

Keski-Pohjanmaalla tällaiset tapaukset metsästystilanteissa ovat harvinaisia, sanoo lupa-alueen ylijohtaja, Toholammin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Matti Honkonen.

Esko Erkkilä kertoo, että myös poliisi kävi tapahtumapaikalla. Poliisilta ei kuitenkaan saa tällaisessa tapauksessa pyyntilupaa susien metsästämiseen, koska susi kävi koiran kimppuun kaukana asutuksesta.

Karhunmetsästys alkoi koko maassa sunnuntaina. Keski-Pohjanmaalla ei ole vielä toistaiseksi kaadettu yhtään karhua. Lupia maakuntaan on myönnetty seitsemän.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla 13.12: lisätty tieto eläinlääkärin näkemyksestä ja poliisin käynnistä.