Turun joukkopuukotuksen kuolonuhrit olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986 – Teho-osastolla olevat uhrit ovat paranemassa odotetusti

Turun puukotusten kuolonuhreista on poliisin mukaan ollut liikkeellä väärää tietoa.

Joukkopuukotus
Turun perjantaisen puukotusiskun uhrien muistopaikka Turun kauppatorilla 19. elokuuta.
Turun perjantaisen puukotusiskun uhrien muistopaikka Turun kauppatorilla 19. elokuuta. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Turun puukotusten kuolonuhreista on liikkeellä väärää tietoa, kertoo Keskusrikospoliisi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Kuolonuhrit olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986, kertoo Keskusrikospoliisi.

Turussa puukotettiin perjantaina kymmentä ihmistä, joista kaksi on menehtynyt.

Aiemmin on kerrottu, että molemmat kuolleet ovat naisia. Toinen uhreista menehtyi tapahtumapaikalla ja toinen sairaalassa. Toinen uhreista on Jehovan todistaja. Toisesta kuolonuhrista ei ole tarkempaa tietoa.

Yksi loukkaantuneista alle 18-vuotias

Loukkaantuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä. Poliisi on arvioinut, että uhreiksi on valikoitu nimenomaan naisia. Kahta miestä puukotettiin heidän auttaessaan aiempia uhreja.

Loukkaantuneet eivät olleet kaikki suomalaisia. Heidän joukossaan oli yksi Italian, yksi Iso-Britannian ja yksi Ruotsin kansalainen.

Puukotuksen uhrit ovat poliisin mukaan 15-67-vuotiaita. Yksi loukkaantunut on alle 18-vuotias, muut ovat aikuisia.

Uhreista kaksi on edelleen tehohoidossa, mutta muut ovat päässeet jo sairaalasta pois.

– Teho-osastohoidossa olevilla uhreilla on kaulaan kohdistuneita vammoja, jotka vaativat hengityksen tukemista. Uhrien vointi on kuitenkin vakaa ja he ovat paranemassa odotetusti, kertoo Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalajohtaja Petri Virolainen.

Puukotuksesta epäilty siirrettiin tänään pois teho-osastolta.

Puukottaja ja uhrit eivät tunteneet toisiaan

Poliisin mukaan uhrit valikoituivat sattumanvaraisesti ja vaikuttaa siltä, että uhreilla ja tekijällä ei ole ollut minkäänlaista suhdetta.

Myös epäilty puukottaja loukkaantui poliisin ammuttua häntä reiteen. Poliisi tutkii tekoja terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Pääepäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Lue myös: Tämä Turun puukotuksen uhreista tiedetään: Larisa Kosner näki puukotuksen metrien päästä - piteli elvytetyn naisen vauvaa

Juttua päivitetty 21.8. klo 15:16. Lisätty otsikkoon tieto sairaalassa olevien uhrien terveydentilasta.