Naistenklinikan sisäilman laadusta tänään lisätietoja

Viime viikolla uutisoitiin, että HUS-Kiinteistöt on jo keväällä arvioinut Naistenklinikan olevan yksi sairaanhoitopiirin hankalimpia sisäilmakohteita.

Naistenklinikka (HUS)
Naistenklinikka potilas sänky
Antti Kolppo / Yle

HUS tiedotti viime viikolla, että sen tilaaman Naistenklinikan sisäilmaselvityksen tulokset valmistuvat tällä viikolla.

Tuloksista kerrotaan henkilökunnalle tiistaina 22.8. työsuojelutoimen järjestämässä tilannekatsauksessa.

– Henkilökunta saa kuulla ensimmäisenä Naistenklinikan sisäilmaselvityksen tuloksista. Sen jälkeen toimimme selvityksessä annettavien suositusten mukaan ja kaikki tehdään mitä voidaan, jotta henkilökunta voisi jatkossakin työskennellä turvallisessa työympäristössä, Hyksin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa tiedotteessa.

Viime viikolla uutisoitiin, että HUS-Kiinteistöt Oy on muistiossaan keväällä määritellyt, että Naistenklinikka on yksi hankalimpia sisäilmakohteita Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

HUS-Kiinteistöjen muistion mukaan Naistenklinikan A-siivessä on jo keväällä todettu ”akuutteja sisäympäristöongelmia”.

HUS on ilmoittanut kertovansa Naistenklinikan sisäilmaselvityksen tuloksista medialle henkilökunnan tilannekatsauksen jälkeen.

Erityisen ongelmallisiksi Naistenklinikan sisäilmaongelmat tekee se, että Naistenklinikka jää pian Helsingin ainoaksi synnytyssairaalaksi, kun Kätilöopisto suljetaan. Kätilöopisto joudutaan sulkemaan siellä aiemmin paljastuneiden vakavien sisäilmaongelmien vuoksi.

Toimialajohtaja Heinonen totesi maanantaina, ettei hänen tiedossaan ole, että Naistenklinikan sisäilmaselvityksessä paljastuisi muuta kuin ”iäkkään kiinteistön tavanomaiseen kunnossapitoon liittyviä asioita”.

Viime viikolla Heinonen vakuutti HUSin tiedotteessa, että synnytysten osalta Naistenklinikan toiminta jatkuu normaalisti.