1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisi palaamassa normaalivalmiuteen – turvallisuustilannetta seurataan silti tiiviisti

Poliisi on ollut näkyvämmin esillä eri puolilla maata viikonloppuna. Poliiseja on ollut töissä merkittävästi normaalia enemmän.

poliisi
Aseistautuneita poliiseja Helsinki-Vantaan lentoasemalla perjantaina 18. elokuuta.
Aseistautuneita poliiseja Helsinki-Vantaan lentoasemalla perjantaina 18. elokuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Poliisi palaa tänään normaalivalmiuteen viime päivien korotetusta valmiustasosta. Asiasta kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Twitterissä. Kolehmaisen mukaan turvallisuustilannetta seurataan silti herkeämättä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Turussa perjantaina tehdyn joukkopuukotusiskun jälkeen poliisi korotti valmiuttaan eri puolilla maata. Esimerkiksi Helsingissä poliisi partioi näkyvämmin, ja myös partiointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja rautatieasemilla lisättiin.

Helsingin poliisista kerrottiin perjantaina, että tarkoituksena on paitsi lisätä kaupunkilaisten turvallisuudentunnetta, myös poliisin reaktionopeutta.

Korotettu valmius on näkynyt myös muualla maassa. Esimerkiksi Pohjanmaalla poliisi on näkynyt tavallista enemmän viikonlopun tapahtumissa, ja myös voimankäyttövälineet ovat olleet tavallista näkyvämmin esillä.

– Meillä on ollut tehostettu valmius koko alueella, varsinkin Tampereella ja Jyväskylässä olemme olleet katukuvassa näkyvillä, kommentoi puolestaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Timo Vuola Ylelle aiemmin tänään.

Töissä ollut kaksinkertainen määrä poliiseja

Poliisitarkastaja Marko Savolainen Poliisihallituksesta kertoo Ylelle, että valtakunnallisesti tehostettu valmius tarkoitti sitä, että töissä oli noin kaksinkertainen määrä poliiseja normaaliin päivittäisvahvuuteen nähden.

Kun Poliisihallitus määrää valtakunnallisesti tason ylös, kaikkien on tehtävä se. Kun valmiustasoa lasketaan valtakunnallisesti, poliisipäällikkö voi edelleen alueellaan pitää sitä koholla.

Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisin alueelle kuuluva Helsinki-Vantaan lentokenttä on tällainen paikka, jossa valmiutta on voitu pitää koholla. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä maanantaina iltapäivällä, että myös lentoasemalla palataan normaalivalmiuteen.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

*Lue myös *

Turun joukkopuukotuksen kuolonuhrit olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986 – Teho-osastolla olevat uhrit ovat paranemassa odotetusti

Sairaanhoitopiiri: Ensimmäinen ambulanssi oli Turun puukotuksissa potilaan luona 4,5 minuutissa

Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – tämän tiedämme hänestä nyt

Lue seuraavaksi