1. yle.fi
  2. Uutiset

Finnairin lisäeläkejupakan jälkipyykki jatkuu – Henkilövaihdoksia tulossa

Ylen tietojen mukaan henkilövaihdoksia on tulossa sekä Finnairin hallitukseen että valtioneuvoston omistajaohjausyksikköön.

politiikka
Kyltti Finnairin pääkonttorin katolla Vantaalla.
Tiina Jutila / Yle

Hallitus on ryhtymässä toimiin vaihtaakseen Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkepäätöksestä vastuussa olevia henkilöitä. Lisäeläkkeen myöntäminen oli pääministerin mukaan vastoin valtion omistajaohjauksen linjauksia.

Jo aiemmin pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja omistajaohjausministeri Mika Lintilä (kesk.) ovat arvioineet, että valtion omistajaohjausosaston päällikkö Eero Heliövaara toimi väärin. Heliövaara ei kertonut Finnairin lisäeläkesuunnitelmista omistajaohjausministerille.

Ylen tietojen mukaan Heliövaaran työ omistajaohjausyksikössä päättyy, kun hänen määräaikainen virkansa loppuu vuodenvaihteessa.

Muutoksia on tulossa myös Finnairin hallitukseen. Asian hyvin tuntevan lähteen mukaan Finnairin palkitsemislautakunnan puheenjohtaja Jussi Itävuori joutunee jättämään Finnairin hallituksen.

Heliövaara Finnairin lisäeläkekohusta: Yhtiön hallitus päätti itsenäisesti – kukaan ei reagoinut kun asia tuli ensi kerran julki

Sipilä: Finnairin toimitusjohtajalle ei olisi pitänyt antaa lisäeläkettä

Lintilä Ylelle: Finnair ja omistajaohjausosasto tiesivät, että lisäeläkepäätös on valtionhallinnon kannan vastainen

STT: Finnairin eläkekohu virkamiehen niskaan – Lintilä: Omistajaohjausosaston päällikkö ei kertonut asiasta Sipilälle

Ministeri Lintilä pyytää selvityksen Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkkeestä: "Ristiriidassa valtion tahdonilmauksen kanssa"

Lue seuraavaksi