Terroriteon pääepäilty oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen

Ylen saamien tietojen mukaan 18-vuotias marokkolaismies on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, josta hän on valittanut.

Poliisi partioimassa Turussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Ylen saamien tietojen mukaan 18-vuotias Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, josta hän on valittanut.

Poliisi on tähän mennessä kertonut, että terroriteoista epäity on ollut Suomessa turvapaikkaprosessissa, mutta poliisi ei ole suostunut vahvistamaan, missä vaiheessa prosessi on.

KRP:n päällikkö Robin Lardot vahvistaa Ylelle, että Turun puukotuksista epäilty on saanut turvapaikkapäätöksen Suomessa ja prosessi on edelleen kesken.

– Vahvistan sen, että pääepäillyllä on turvapaikkaprosessi kesken Suomessa ja hänen saamastaan päätöksestä on valitettu ja prosessi on edelleen kesken, Lardot sanoo Ylelle.

Turussa puukotettiin perjantaina kymmentä ihmistä, joista kaksi kuoli.

Korjattu kello 16.45 maanantaina: Jutusta poistettu se, että KRP:n päällikön Lardotin mukaan päätös oli kielteinen. Lardotin mukaan 18-vuotias pääepäilty on saanut turvapaikkapäätöksen, josta hän on valittanut. Ylen luotettavista lähteistä saamien tietojen mukaan päätös on ollut nimenomaan kielteinen.

Lue myös