Tanskan kruununprinssiltä evättiin pääsy baariin Brisbanessa

Monet australialaisbaarit odottavat asiakkaidensa todistavan henkilöllisyytensä, jos ne ovat auki yli puolenyön.

Tanskan kuninkaalliset
Tanskan kruununprinssi Frederik.
Tanskan kruununprinssi Frederik.Jean-Christophe Bott / EPA

Tanskan kruununprinssi Frederik käännytettiin baarin ovelta Brisbanessa Queenslandin osavaltiossa Australiassa, kertoo The Courier Mail (siirryt toiseen palveluun).

Syynä ovat osavaltion tiukat alkoholilait, jotka edellyttävät asiakkailta henkilöllisyystodistuksia. Kruununprinssi Frederikiltä sellaista ei löytynyt.

Lehti kertoo Frederikin pöllämystyneen kiellosta.

Kruununprinssi seurueineen poistui paikalta, mutta palasi 15 minuutin kuluttua takaisin. Hän pääsi sisälle sen jälkeen, kun seitsemän diplomaattien suojelusta vastaavaa poliisia meni takuuseen kruununprinssin henkilöllisyydestä.

Jade Buddha Bar -paikan osaomistaja ehdottaa, että henkilöllisyystodistusvaatimus poistettaisiin ulkomaalaisilta asiakkailta.

– Se on tyhmä laki. Olemme aina tienneet, että se osoittautuu painajaiseksi, Phil Hogan sanoo The Courier Mailissa.

Hänen mukaansa baari joutuu jatkuvasti käännyttämään ulkomaalaisia asiakkaita oviltaan.

Kaikkien asiakkaiden, myös australialaisten, pitää todistaa henkilöllisyytensä joko passilla tai ajokortilla, kun he käyvät baareissa, jotka ovat auki yli puolenyön.

The Courier Mail (siirryt toiseen palveluun) puolestaan pitää kruununprinssin käännyttämistä baarin ovelta kansainvälisenä skandaalina. Muun muassa brittiläinen yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) on kertonut asiasta.

Tanskan 49-vuotias kruununprinssi Frederik on naimisissa Australiassa syntyneen prinsessa Maryn kanssa.