Kutsunnat alkavat Lapissa tiistaina Utsjoelta

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat tänä vuonna Lapissa Utsjoella tiistaina.

asevelvollisuus
Sodankylän jääkäriprikaatin marssivia sotilaita
.Raimo Torikka / Yle

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat koskevat tänä vuonna pääosin vuonna 1999 syntynyttä ikäluokkaa. Lapissa kutsuntaikäluokan vahvuus on noin 1 100 miestä. Heidät määrätään palvelukseen pääosin Jääkäriprikaatiin Sodankylään ja Rovaniemelle sekä Lapin rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan Ivaloon.

Lapissa kutsunnat alkavat tiistaina Utsjoen kutsuntatilaisuudella. Kutsunnat jatkuvat tämän jälkeen Inarin, Sodankylän ja Savukosken-Pelkosenniemen kutsuntatilaisuuksilla 23.-25.8. Viikolla 35 ovat vuorossa Enontekiön, Muonion, Kittilän sekä Kolarin kutsunnat. Kutsunnat päättyvät 15. joulukuuta.

Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2018, 2019 ja 2020 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.

Erikoisjoukkoihin on hakeuduttava itse

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta. Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti. Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteissa varusmies.fi/erikoisjoukot (siirryt toiseen palveluun) sekä varusmies.fi/erityistehtavat (siirryt toiseen palveluun).

Lisätietoa: Facebook.com/puolustus (siirryt toiseen palveluun) ja www.puolustusvoimat.fi (siirryt toiseen palveluun)