1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuuliwatilla Simossa jo lähes 40 tuulivoimalaa – suunnitteilla 28 uutta voimalaa

Kesällä valmistuneiden tuulipuistojen avajaisia vietetään Simossa tiistaina. Myös uusien voimaloiden rakentamiseen varaudutaan jo.

tuulipuistot
Tuulivoimala Simon Leipiössä.
Antti Heikinmatti / Yle

Simossa juhlitaan tiistaina Tuuliwatin tänä kesänä valmistuneita tuulipuistoja.

Yhtiön Leipiön tuulipuisto on laajentunut kolmellatoista ja Onkalonperän puisto kolmella tuulivoimalalla. Lisäksi Halmekankaalle on rakennettu uusi 11 voimalan puisto. Kaikkiaan Tuuliwatilla on Simossa 37 tuulivoimalaa.

Yhtiön voimalat tuottavat vuodessa 450 gigawattituntia sähköä. Se vastaa noin kaksinkertaisesti Simon, Kemin ja Keminmaan alueen yhteenlaskettua sähköenergian kulutusta.

– Se vastaa noin puolta prosenttia Suomen kulutuksesta, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jari Suominen.

Elinvoimaa Simon kunnalle

Simon kunnanjohtaja Vivi Marttilan mukaan tuulivoimaloiden rakentaminen on tuonut piristävää elinvoimaa ja vilkkautta kuntaan.

– Olemme iloisia ja ylpeitä TuuliWatti Oy:n yhteistyöstä ja kunnan kautta historian suurimman investoinnin toteuttamisesta Simoon. Me olemme halunneet profiloitua uusiutuvan energian kuntana ja tuulivoima on meille luonnollinen valinta, sanoo Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila.

Lisää tuulivoimaa tulossa

Tuuliwatti on edelleen laajentamassa toimintaansa Simossa. Sillä on tällä hetkellä 28 uutta voimalaa kaavoitusvaiheessa.

– Ja voimaloiden rakentamiseen varaudutaan, Suominen sanoo.

Uusien puistojen avajaisia vietetään Simon Leipiössä tiistaina kello 11-13.

Lue seuraavaksi