1. yle.fi
  2. Uutiset

Skaala Oy:tä haetaan konkurssiin

Konkurssihakemus on jätettu maanantaina Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen. Kauhavalainen Skaala Oy on osa Skaala Group -konsernia.

Skaala-konserni
Skaalan tehtaalla tuotantotekniikkaa uusitaan miljoonilla euroilla.
Ikkuna- ja ovivalmistaja Skaalasta on jätetty konkurssihakemus Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen maanantaina. Anna Wikman / Yle

Kauhavalaisesta Skaala Oy:sta on jätetty maanantaina konkurssihakemus Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen. Velkoja on helsinkiläinen Maxicons Oy.

Konkurssihakemuksen perusteena ovat Maxicons Oy:n laskusaatavat ikkuna- ja ovien asunnustoimituksista touko-, kesä- ja heinäkuulta.

Osasta saatavia on elokuussa tehty maksusopimus, jossa todetaan niiden olevan riidattomia. Velallinen ei ole kuitenkaan maksanut sopimuksen kohteena olevaa saatavaa sopimuksen mukaisesti, jolloin sopimus on purettu ja saatava protestoitu.

Skaala Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Hautasen mukaan neuvottelut velkojan ja Skaala Oy:n välillä ovat käynnissä.

– Neuvottelut velkojan ja Skaala Oy:n välillä tästä asiasta ovat meneillään ja toimet jätetyn hakemuksen raukaisemiseksi ovat käynnissä. Kuten olen aiemmin sanonut, konsernin osalta rahoitusneuvotteluja käydään edelleen ja ratkaisusta kerrotaan heti niiden synnyttyä, Hautanen sanoo.

Skaala Oy on osa Skaala Group -konsernia.

Yle uutisoi Skaala Group Oy:n maksuvaikeuksista viime viikolla. Verottaja velkoo yritykseltä yli 360 000 euron saatavia.

Skaala on vuonna 1956 perustettu perheyritys, jolla on tuotannolliset yksiköt Ylihärmässä, Alahärmässä, Vetelissä, Kuortaneella, Karviassa, Kurikassa ja Pietarissa. Konserni työllistää yli 500 työntekijää. Skaalan liikevaihto (siirryt toiseen palveluun) vuonna 2016 oli noin 96 M€. Konsernin pääkonttori ja -tehdas sijaitsevat Kauhavan Ylihärmässä.

Artikkeliin lisätty toimitusjohtajan kommentti 22.8.17 kello 15:31.

Lue seuraavaksi