1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Perussuomalaiset: Hyvä, että hallitus ottaa ehdotuksiamme itselleen

Jussi Halla-aho toivoi, että Turun isku avaa kansalaisten silmiä ja saa heidät äänestämään perussuomalaisia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ja puheenjohtaja Jussi Halla-aho perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Perussuomalaiset kiittelivät pisteliäästii hallituspuolueiden poliitikkojen esityksiä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden valvonnan kiristämisestä.

– On hyvä, että hallitus alkaa nyt ottaa näitä meidän ehdotuksia itselleen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoi ryhmän kesäkokouksessa Hyvinkäällä.

Meren mukaan perussuomalaiset ovat saaneet kuulla syytöksiä ihmisvastaisuudesta ja rasismista, kun se on aiemmin vaatinut samoja asioita.

– Mikä erottaa meidät hallituspuolueista? Se, että olemme johdonmukaisesti tätä mieltä, säesti puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho lupasi puolueensa täyden tuen hallitukselle, jos se aikoo toteuttaa "perussuomalaisilta oppimiaan hyviä ajatuksia".

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola muistutti perussuomalaisten vaikuttaneen suuresti istuvan hallituksen maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan.

– Ongelma on ollut vain, että me vaadimme sen toteuttamista. Vielä keväällä sisäministeri Risikko sanoi, että sitä ei aiota viedä tätä loppuun saakka, koska turvapaikanhakijatilanne on hallinnassa, Eerola valitteli.

"Toivon huolten kanavoituvan äänestämiseen"

Yle kysyi perussuomalaisten johdolta, miten he arvioivat Turun joukkopuukotuksen vaikuttavan puolueen kannatukseen.

Puheenjohtaja Halla-aho sanoi toivovansa, että suuri yleisö alkaa entistä paremmin ymmärtää "hallitsemattoman maahanmuuton ja huonon maahanmuuttopolitiikan seuraukset".

– Ei pelkästään julkiselle taloudelle, vaan heidän omalle fyysiselle turvallisuudelleen. Minä toivon, että ihmiset kanavoivat tämän huolen demokraattisesti äänestämällä vaaleissa sitä vaihtoehtoa, joka tarjoaa järkevää politiikkaa.

Lue myös:

Halla-aho: Kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön – "saaret sopisivat hyvin"

Orpo: Palautuskeskukset on syytä miettiä uudelleen