1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etsintäkuulutukset

Kansainvälinen etsintäkuulutus yhdestä Turun puukotuksiin liittyvästä epäillystä yhä voimassa: "Ei tarvita mitään lynkkausmielialaa"

KRP:n mukaan ulkomailla etsintäkuulutetun nimi ja kuva ovat vain viranomaisten tiedossa.

etsintäkuulutukset
Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.
Eino Kossila / Yle

KRP:n tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo, että kansainvälinen etsintäkuulutus yhdestä Turun puukotuksiin mahdollisesti liittyvästä henkilöstä on yhä voimassa. Etsittyä ei ole tavoitettu. Poliisin mukaan etsintäkuulutettu on oleskellut Suomessa, ja poliisilla on ajatus siitä, missä etsitty saattaisi olla. Juuri muuta kerrottavaa ei ole.

KRP:n Töyräs sanoi iltapäivällä Turun poliisitalon edustalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että etsintäkuulutetun nimeä tai kuvaa ei ole julkaistu, koska poliisin mielestä viranomaisverkossa oleva kuulutus riittää.

– Ei tarvita mitään lynkkausmielialaa.

Keskusrikospoliisi pitää tiistaita kulminaatiopisteenä, koska epäiltyjen status saatiin määritettyä. Käräjäoikeus vangitsi pääepäillyn ja kolme muuta marokkolaismiestä epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä.

Pääepäilty myönsi teot, mutta kiisti murhasyytteet. Muut vangitut, joista kaksi vangittiin syytä epäillä -perusteella ja yksi todennäköisin syin epäiltynä, kiistivät kaikki syytteet.

– Meillä on nyt neljä tutkintavankia. Heidän keskinäistä yhteydenpitoaan ennen tekoa, teon aikana ja kuluneen vuoden aikana selvitellään. En ota kantaa, mitä se tarkoittaa käytännössä, mutta heidän arkeaan, elämäänsä ja yhteyksiään keskinäisesti Suomessa sekä rajojen ulkopuolelle selvitellään.

Olli Töyräs ei ota kantaa siihen, oliko Turun perjantaisia puukotuksia suunniteltu pitkään.

– Sitä selvitellään, miten he tuntevat toisensa ja onko heillä yhteyksiä. Pääepäilty on vangittu varsinaisena tekijänä, jos näin voisi sanoa. Kolmea muuta epäillään osallisena teossa jollain tavalla – neuvoin, ajatuksin, miten tahansa.

Tutkinnanjohtajan mukaan kymmeniä todistajia on kuultu. Poliisilla on yksi ryhmä, joka keskittyy ainoastaan kuulustelujen hoitamiseen.

Lue seuraavaksi