1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Tanskaan muuttanut jalkapalloilija Olga Ahtinen: Olen valmistautunut tähän koko ikäni

Olga Ahtinen solmi Brøndby IF:n kanssa 2-vuotisen sopimuksen. Lähtö ammattilaiseksi tapahtui pikavauhtia: kamat kasaan.

Olga Ahtinen pelaa seuraavat 2 vuotta keltasinisissä. Kuva: Brøondby IF

20-vuotiaalle PK-35 Vantaan keskikenttäpelaaja Olga Ahtiselle seuran vaihto ja muutto ulkomaille tapahtui runsaan viikon varoitusajalla.

– Brøndby otti yhteyttä. Kävin testeissä elokuun toisella viikolla. Tuntui heti, että tämä on tosi hyvä paikka minulle, ja tein päätöksen, että haluan tänne. Kymmenen päivän kuluttua muutin Tanskaan.

Brøndby sijaitsee meren rannalla noin 20 minuutin päässä Kööpenhaminasta. Joukkue pelaa naisten pääsarjaa.

–  Hieno paikkahan tämä on, iso seura miesten ja naisten puolella. Tosi siistiä olla täällä.

Asunto järjestyi seuran avulla, vanhemmat huolehtivat Vantaan asunnon tyhjentämisestä ja siivoamisesta.

– Tämä on vähän kuin lähiö tai pikkukaupunki. Aika kova tuuli, kun on meren rannalla. Vähän Kokkolaa muistuttava, GBK:n kasvatti toteaa.

Haaveissa osa-aikatyö

Ahtisen mukaan Tanskassa pääsarjan joukkueet ovat erittäin ammattimaisia. Esimerkiksi Brøndbyllä on täyspäiväinen valmentaja ja useita taustalla työskenteleviä henkilöitä. Jalkapallo on hyvää, pelaajat taitavia, urheilijoilta.

– Tähän asti minulla on aina ollut 1-vuotinen sopimus ja on pitänyt miettiä, mihin haluaa muuttaa. On helpottava tunne, kun tietää, missä on seuraavat kaksi vuotta ja voi keskittyä itsensä kehittämiseen.

Jatkossa viikon ohjelmaan kuuluvat 2–3 aamutreenit, iltaharjoitukset ja pelit. Jotta päivät kuluvat nopeammin, Ahtinen aikoo tehdä osa-aikatöitä.

– Joukkue etsii työn, joka on sopiva jalkapallon kannalta ja jossa tanskan kielen taitoni riittää. Parin tunnin päivätyö olisi hyvä, sillä en tiedä vielä, mitä haluaisin opiskella enkä halua etäopiskella.

Kaikki on tapahtunut tosi nopeasti, mutta toisaalta kaikki on sitä, mistä olen unelmoinut, mitä olen halunnut ja mihin olen ehkä koko ikäni valmistautunut

Olga Ahtinen

Olga Ahtiselle kulunut vuosi on ollut suurten muutosten aikaa: Tammikuussa hän vaihtoi seuraa Kuopion Pallokissoista PK-35 Vantaaseen, kesäkuussa hän sai valkolakin ja elokuussa muutti ulkomaille. Miten hän pysyy itse mukana?

– Kaikki on tapahtunut tosi nopeasti, mutta toisaalta kaikki on sitä, mistä olen unelmoinut, mitä olen halunnut ja mihin olen ehkä koko ikäni valmistautunut. Siinä mielessä se ei ole yllätys minulle, mutta ehkä muille. Minusta kaikki on mennyt omalla painollaan.

Neuvojakin Olga on saanut ulkomailla pelaavilta suomalaisilta:

– Muista olla oma itsesi ja luota omiin taitoihisi, niin pärjäät hyvin!