1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuningatar Victoria

Päiväkirja paljastaa: Kuningatar Viktoria antoi seksivinkkejä intialaiselle palvelijalleen

Palvelija Abdul Karimin tiedetään olleen yksi kuningattaren luotetuimmista uskotuista, mutta palvelijan pitämä päiväkirja paljastaa suhteen olleen vieläkin läheisempi, kertoo brittilehti The Daily Mail.

Kuningatar Victoria
Kuningatar Victoria
Kuningatar ViktoriaNational Portrait Gallery

Britanniaa 1800-luvulla hallinneella kuningatar Viktorialla oli läheisempi suhde intialaiseen miespalvelijaansa kuin aiemmin on tiedetty – jopa niin läheinen, että kuningatar neuvoi tätä seksiasioissa, paljastavat palvelijan päiväkirjat brittilehti The Daily Mailin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Abdul Karim lähetettiin Intiasta Englantiin kuningattaren palvelukseen vuonna 1887 ja hänen tiedetään olleen kuningattaren läheinen luotettu. Karim muun muassa opetti kuningattarelle urdua, ja Viktoria kohotti hänet munshin eli opettajan asemaan.

The Daily Mailin mukaan pian ilmestyvä elokuva paljastaa, miten läheinen suhde todellisuudessa oli. Judi Denchin ja Ali Fazalin tähdittämästä elokuvasta käy ilmi muun muassa, että kuningatar opasti nuorta palvelijaansa seksiasennoissa.

Elokuva pohjautuu intialaisen Shrabani Basun kirjaan Victoria and Abdul. Basu pääsi tutustumaan kuningattaren ja Karimin kirjeenvaihtoon 13 vuoden ajalta sekä heidän päiväkirjoihinsa. Myös kuningattaren päiväkirjat on kirjoitettu urduksi eikä niitä ollut Basun mukaan aikaisemmin käännetty englanniksi.

"Ystävyydessä myös fyysinen puoli"

Nuoren muslimimiehen ja iäkkään kuningattaren suhde oli aitoa ystävyyttä, sanoo Basu.

13 vuoden aikana kirjoittamiaan kirjeitä he päättävät muun muassa sanoilla "rakkain ystäväsi" ja "rakkain äitisi" sekä lähettävät toisilleen kirjeissä suukkoja.

Suhteessa oli Basun mukaan myös fyysinen puoli; kuningatar piti siitä, että hänen rinnallaan ja hänestä huolehtimassa oli pitkä, vahva mies. Basu ei kuitenkaan usko, että heidän välillään olisi ollut seksisuhdetta.

Kuningatar sen sijaan neuvoo nuorta miestä seksiasioissa. Hän keskustelee Karimin kanssa muun muassa siitä, miksei tällä ole vaimonsa kanssa lapsia sekä seksiasennoista. Yhdessä kirjeistä kuningatar neuvoo, että Karimin vaimon tulisi olla varovainen joka kuukausi tiettynä aikana, jottei väsytä itseään kuoppaisilla teillä.

"Aikaansa edellä"

Basun mukaan kuningatar Viktoria oli suhteessaan Karimiin aikaansa edellä.

Hän tajusi perheensä kohtelevan Karimia rasistisesti ja vaati heitä käyttäytymään kohteliaasti sekä kutsumaan tätä munshiksi, toteaa Basu The Times of India -lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Kuningatar Viktoria eli vuosina 1819 – 1901. Hän hallitsi maataan vuodesta 1837 kuolemaansa saakka. Viktorian puoliso Albert kuoli vuonna 1861.

Abdul Karim oli syntynyt vuonna 1863. Hän oli 24-vuotias tullessaan kuningattaren palvelukseen ja jatkoi tämän kuolemaan asti. Itse Karim kuoli vuonna 1909.

Korjaus 23.8.2017 klo 13.02: Myös kuningattaren päiväkirjat on kirjoitettu urduksi eikä niitä ollut Basun mukaan aikaisemmin käännetty englanniksi. (Jutussa luki aiemmin: eikä niitä ole suomennettu)

Lue seuraavaksi