1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pelkosenniemi selvittää mahdollisuuksia Pyhätunturin lukioon

Yhtä aikaa kunnassa suunnitellaan uutta koulurakennusta,

Kotimaan uutiset
Pyhätunturi Pelkosenniemellä
Voisiko Pyhätunturi houkutella Pelkosenniemelle lukiolaisia?Esko Puikko / Yle

Pelkosenniemellä Itä-Lapissa selvitetään, voisiko kunta perustaa oman lukion. Aloite lukiosta tehtiin kuntalaisaloite.fi -palvelussa tänä kesänä ja kunnanhallitus päätti että ideaa kannattaa harkita.

Erikoislukion toiminta liitettäisiin Pyhätunturin matkailukeskuksen ja Pyhä-Luoston kansallispuiston yhteyteen, ja sen opetukseen kytkettäisiin matkailua ja talviurheilulajeja.

Vajaan tuhannen asukkaan kunnassa selvitetään nyt, onko erikoislukion perustamiseen ylipäätään mahdollisuuksia, eli riittävätkö kunnan väestöpohja ja rahoitusmahdollisuudet omaan erikoislukioon.

Tällä hetkellä kunnassa ei ole lukiota, ja lukioon jatkavat nuoret siirtyvät useimmiten Rovaniemelle, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Annika Kostamo.

Pelkosenniemen peruskoulu toimii tällä hetkellä väliaikaistiloissa, ja uuden koulurakennuksen suunnittelu on käynnissä. Osa kuntalaisista haluaisi sijoittaa koulun Pyhätunturille kirkonkylän sijaan. Sijoituspaikaksi on talousarvion yhteydessä päätetty kirkonkylä ja nykyisen yläkoulun tontti.

Korjattu 24.8. kello 9.47 viimeinen lause. Uuden koulurakennuksen sijoituspaikasta on päätetty tämän vuoden talousarvion yhteydessä ja sijoituspaikka on kirkonkylä.

Lue seuraavaksi