Peltipoliisi aloittaa ennätyksellisen nopeusvalvontamaratonin – kaikki tolppakamerat räpsähtävät päälle

Näin montaa kameratolppaa ei ole koskaan aiemmin ollut poliisin mukaan yhtä aikaa käytössä.

liikennevalvonta
Peltipoliisi valvoo nopeuksia.
Noin 120 nopeusvalvontakameraa tarkkailee liikennettä tänään ympäri Suomen. Ismo Pekkarinen / AOP

Poliisi aloittaa tänään 24 tunnin mittaisen ylinopeusvalvonnan koko maassa. Valvonta kestää aamukuudesta huomiseen aamukuuteen.

Poliisihallituksen mukaan poliisin liikenneturvallisuuskeskus asettaa nopeusvalvonnan ajaksi päälle kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat, mikä tarkoittaa, että valvontaa tehdään noin 120 kameralla.

–  Tämä on teknisen kaluston osalta suurin määrä mitä koskaan on ollut yhtä aikaa käytössä nopeusvalvonnassa Suomessa, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo tiedotteessa.

Lisäksi kaikki 24 valvonta-autoa ovat liikkeellä ja poliisipartiot suorittavat tavanomaista nopeusvalvontaa ja tarkkailevat autoilijoiden ajotapaa.

–  Valvontaa kohdennetaan alueille, missä on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia. Valvontaa pyritään suuntaamaan myös kansalaisten poliisille antaman palautteen perusteella. Valvontapaikkoja ovat esimerkiksi koulujen alkamisen aikaan oppilaitosten ja päiväkotien lähistöt, poliisitarkastaja Jouni Takala kertoo tiedotteessa.

Aiemmissa valvontamaratoneissa on kertynyt noin 5  000 kameranvälähdystä vuorokaudessa.

Poliisihallitus julkaisee automaattisen nopeusvalvonnan tulokset torstaina. Poliisilaitokset vastaavat oman alueensa paikallisesta tiedottamisesta.

_Jutun otsikkoa muokattu 23.8. kello 9:52: Kameratolppa muutettu tolppakameraksi. _