1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopiossa aloittaa Walkers-auto – kuin pyörillä kulkeva nuorisotalo

Walkers-auton toiminnasta vastaa Aseman Lapset ry.

Kuopio
Jyväskylän nuorisopalvelujen Walkers-auto Veturitallien edessä.
Riikka Pennanen / Yle

Kuopiossa nähdään elokuusta alkaen liikkuvassa nuorisotyössä käytettävä Walkers-auto eli Wauto seuraavan yhdeksän kuukauden ajan.

Walkers-auto on nuorten kohtaamispaikaksi muutettu asuntoauto, joka tulee toimimaan erityisesti haja-asutus ja kuntaliitosalueilla. Tarkoituksena on tarjota nuorisotyön palveluita myös haja-asutusalueiden nuorille. Auton toiminnasta vastaavat nuoriso-ohjaajat yhdessä paikallista toimijoiden kanssa.

Walkers-auto liikkuu syksyllä keskusta-alueen lisäksi Juankoskella, Maaningalla ja Nilsiässä, mutta aluetta laajennetaan keväällä tarvittaessa. Auto ajaa joka toinen viikko keskustan alueella ja joka toinen viikko liitosalueilla.

Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela kertoo, että ideana on, että auto on kuin olohuone, jossa voi viettää aikaa. Myös satunnaisia tempauksia ja teemailtoja saatetaan järjestää. Auto on käytössä eri paikkakunnilla tiettyjä ajanjaksoja, sillä ideana on kouluttaa paikkakuntalaiset työvälineen käyttöön.

– Viemme työmuotoa ja osaamista eteenpäin. Toivotaan, että mahdollisesti tulevaisuudessa paikkakunnilla olisi omiakin autoja, Minna Lahtela sanoo.

Walkers-auto on Aseman Lapset ry:n hanke ja se rahoitetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella sekä veikkausvoittovaroilla.

Lue seuraavaksi