Auer valmis sopimaan korvaussummasta

Alkuperäinen korvausvaatimus on 2,5 miljoonaa euroa. Korvausvaatimusta käsittelevä oikeudenkäynti alkoi valmisteluistunnolla.

oikeudenkäynti
Anneli Auer
Syyttömäksi miehensä murhaan todettu Anneli Auer on valmis sopimaan uudesta korvaussummasta Valtionkonttorin kanssa. Alkuperäinen korvausvaade on 2,5 miljoonaa euroa.Jarno Kuusinen / AOP

Syyttömäksi miehensä murhaan todettu Anneli Auer on valmis sopimaan nyt oikeudessa käsiteltävästä korvaussummasta.

Auerin korvausvaatimusta käsittelevä oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona valmisteluistunnolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Aueria edustava asianajaja Juha Manner sanoo, että Auer on valmis sopimaan korvaussummasta Valtiokonttorin kanssa. Mannerin näkemyksen mukaan sillä säästyttäisiin vuosien oikeudenkäynneiltä ja asian ympärillä vellovalta julkisuudelta.

Sanomalehti Kalevan tavoittama Valtiokonttorin asianajaja Kimmo Kariola sanoo, että Valtiokonttori ei ainakaan vielä ole halukas sopimaan asiaa Auerin kanssa.

Nyt vaaditun korvaussumman hintahaarukka on Mannerin mukaan maksetun 800 euron päiväkorvauksen ja alun perin vaaditun noin 2 500 euron välillä.

Valtiokonttori maksoi syyskuussa Auerille noin 545 000 euron korvaukset. Hän istui ratkaisun mukaan syyttömänä vankilassa 611 vuorokautta.