Soldiers of Odin aktivoitui jälleen Itä-Suomessa – poliisi tyrmää: Tarpeetonta ja rasistista toimintaa

Itä-Suomen poliisi seuraa uudelleen aktivoituneiden katupartioiden toimintaa ja puuttuu niihin tarvittaessa.

Kuopio
Soldiers of Odin -takin selkämys.
Minna Aula / Yle

Itä-Suomen poliisi ei pidä maahanmuuttovastaisen Soldiers of Odinin katupartiotoimintaa edelleenkään tarpeellisena. Poliisista todetaan, että turvallisuudesta vastaaminen kuuluu poliisille.

– Katupartiot ovat eläneet vuoden verran hiljaiseloa. Nyt niistä on yksittäisiä havaintoja Kuopiosta, Siilinjärveltä ja Joensuusta, toteaa ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista Kuopiosta.

Soldiers of Odin on jakanut viime viikkoina sosiaalisessa mediassa kuvia katupartioista Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Se on myös kertonut etsivänsä kerhotiloja Kuopiosta.

Pohjolaisen mukaan poliisi on antanut kenttätoimintaan partioille ohjeet tarkkailla katupartioiden toimintaa. Pelkkään partiointiin ei puututa, mutta jos ylilyöntejä tai laittomuuksia havaitaan, poliisi puuttuu niihin heti.

– Poliisi seuraa ilmiötä. Soldiers of Odin on selvästi rasistista, maahanmuuttovastaista sekä kansallissosialistista toimintaa, joka luo turvattomuutta, summaa Pohjolainen.

Sosiaalisessa mediassa Soldiers of Odin Finland on kertonut kesäkuussa muuttaneensa ja laajentaneensa toimintaansa. Toiminnankuvauksessaan järjestö kertoo vastustavansa myös EU:ta ja globalisaatiota.