1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Julkisen sanan neuvosto

Ylelle langettava päätös Julkisen sanan neuvostolta

Ylen katsottiin viivytelleen oleellisen asiavirheen korjaamisessa.

Julkisen sanan neuvosto
Ylen mediatalo.
Derrick Frilund / Yle

Julkisen sanan neuvoston päätöksen mukaan Yle on rikkonut Journalistin ohjeiden kohtaa 20, kun se ei korjannut verkkosivuillaan olevan jutun olennaista asiavirhettä riittävän nopeasti.

Jutussa väitettiin Donald Trumpin sanoneen, että Ted Cruzin isä oli Lee Harvey Oswald. Jutun lähteenä olleen haastattelun mukaan Trump oli sanonut vain, että Ted Cruzin isä oli ollut Lee Harvey Oswaldin seurassa.

Virheestä huomautettiin jutun kirjoittanutta toimittajaa, päätoimittajaa ja siitä annettiin palaute ohjelmapalautteeseen, mutta virhe korjattiin vasta, kun siitä saatiin tieto Julkisen sanan neuvostolle tehdystä kantelusta. Ohjeiden mukaan olennainen virhe pitäisi korjata viipymättä.

Yle sai myös JSN:lta myös vapauttavan päätöksen. Päätös koskee juttua, jossa Yle haastatteli päihtyneenä esiintynyttä julkisuuden henkilöä. JSN ei katsonut jutun loukanneen kenenkään ihmisarvoa eikä juttua voida pitää totuudenvastaisena.

Päätös kokonaisuudessaan: JSN:n langettava päätös Ylelle

Juttua on korjattu 27.8.2017 kello 13.17. Jutussa väitettiin alun perin, että lähteenä olleen haastattelun mukaan Trump olisi sanonut Ted Cruzin olleen Lee Harvey Oswaldin seurassa. Haastattelun mukaan Trump kuitenkin sanoi Ted Cruzin isän olleen Lee Harvey Oswaldin seurassa.

Lue seuraavaksi