Atria harkitsee sianlihantuotannon keskittämistä Jyväskylästä Nurmoon – 25 työpaikkaa uhan alla

Elintarvikeyhtiö Atria on käynnistänyt kannattavuuden parantamiseen tähtäävän hankkeen, jossa selvitetään yhtiön Jyväskylän toimintojen tulevaisuutta. Harkinnassa on sianlihan tuotannon siirtäminen Nurmoon.

Atria
Atria-kyltti Nurmon tehtaan katolla.
Juha Kemppainen / Yle

Elintarvikeyhtiö Atria aloittaa yt-neuvottelut Jyväskylän tuotantolaitoksellaan. Neuvottelut alkavat heti.

Yhtiö kaavailee sianlihan tuotannon keskittämistä Jyväskylästä Nurmoon. Toteutuessaan suunnitelma tarkoittaisi 25 henkilötyövuoden vähennystä Atrian Jyväskylän tuotantolaitokselta. Laitoksella on työntekijöitä satakunta.

– Tässä vaiheessa selvittelemme, ja sen mukaan mitä selvityksessä selviää, teemme uudelleenjärjestelyjä, sanoo Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi.

– Yt-neuvotteluissa käydään läpi, mitä mahdollisuuksia tilanteessa on, hän jatkaa.

Atrian mukaan yt-neuvottelut ovat osa yhtiön hanketta, joka tähtää kannattavuuden parantamiseen ja tuottavuuden lisäämiseen. Toiminnan keskittämisellä Atria saisi oman arvionsa mukaan 1,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Atria osti vuoden 2014 alulla Saarioisten naudan, sian ja broilerin hankinnan sekä teurastus- ja lihanleikkuutoiminnot. Atria vähensi Jyväskylästä 48 työntekijää pian kaupan jälkeen.

Nurmosta Atria on vähentänyt 80 työpaikkaa, juuri sianlihaleikkaamon investointien vuoksi.

Atria vakuutti vuosi sitten, että sen toiminnot pysyvät Jyväskylässä, erityisesti naudanlihaan liittyvän hyvän logistisen sijainnin vuoksi.