1. yle.fi
  2. Uutiset

Tukholmassa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea – Suomen presidenttipari aloitti juhlinnan kuninkaanlinnasta

Tukholmassa alkoi torstaina suurin ulkomailla järjestettävä Suomen 100-vuotisjuhliin liittyvä tapahtuma.

Ulkomaat
Sauli Niinistö, Jenni Haukio, kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia.
Kuningatar Silvia, kuningas Kaarle Kustaa, presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio osallistuvat torstaina Tukholmassa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi järjestettäviin juhlallisuuksiin.

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio Tukholmassa.
Presidenttipari vastaanotolla Tukholman kuninkaanlinnassa.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Presidenttipari aloitti päivän lounastamalla kuninkaanlinnassa kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian sekä kruununprinsessa Victoria puolisonsa prinssi Danielin kanssa sekä prinssi Carl Philip.

Prinssi Daniel ja kruununprinsessa Victoria kättelevät presidenttiparia.
Kruununprinsessa Victoria tapasi Suomen presidenttiparin elokuussa Tukholmassa Suomen 100-vuotisvastaanotolla.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lounaan jälkeen presidenttipari ja kuningaspari siirtyivät Kungsträdsgårdeniin Suomi 100 -kaupunkifestivaalin avajaisiin.

Kolmipäiväinen STHML/Suomi-festivaali (siirryt toiseen palveluun) on suurin Suomen ulkopuolella järjestettävä itsenäisyyden juhlavuoden tapahtuma. Tarjolla on muun muassa musiikkia, kirjallisuutta, viihdettä, paneelikeskusteluja, urheilua, saunaa ja ruokaa. Suomen laivasto vierailee Tukholmassa festivaalin yhteydessä.

Avajaisten jälkeen Niinistö ja kuningas Kaarle Kustaa osallistuvat juhlaseminaariin Suomen suurlähetsystössä, ja he myös puhuvat siellä.

Tukholman juhlinta osuu tasavallan presidentin syntymäpäivälksi, sillä Niinistö täyttää tänään torstaina 69 vuotta.

Kuningatar Silvia ja rouva Haukio tutustuvat Suomen 100-vuotisjuhliin liittyviin näyttelyihin Armeijamuseon paviljongissa sekä kansallismuseossa.

Lue seuraavaksi