Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen eroaa: "Usko toimintaan loppui"

Perussuomalaisten puoluehallitukseen ja Pohjois-Karjalan piirin ykkösrinkiin kuulunut Jari Turpeinen jättää puolueen.

politiikka
Outokumpulainen kunnallispoliitikko Jari Turpeinen.
Jari Turpeinen teki ratkaisunsa, koska oma usko toimintaan ja eteenpäin menemiseen loppui.Jari Turpeinen

Perussuomalaisten puoluehallituksessa viime keväästä vaikuttanut Pohjois-Karjalan piirisihteeri Jari Turpeinen jättää puolueen. Hän kertoo lähettäneensä eroilmoituksen keskiviikkona.

– Oma usko toimintaan ja eteenpäin menemiseen loppui. Ja puoluekokouksen jälkeiset tapahtumat ovat olleet sellaisia, että tässä ei ole intoa eteenpäin.

Tämä on sellainen homma, että tässä pitää olla koko sydämellä mukana.

Jari Turpeinen

– Tämä on sellainen homma, että tässä pitää olla koko sydämellä mukana. Elää, hengittää ja uskoa siihen, että tämä homma viedään maaliin. Silloin sitä jaksaa tehdä, Jari Turpeinen kertoo.

Turpeinen on kaupunginvaltuutettu Outokummussa. Kunnalliset luottamustoimensa hän aikoo hoitaa kauden loppuun asti. Turpeinen toimi myös alueen vaalipäällikkönä kaksissa edellisissä vaaleissa.

Jari Turpeinen kertoo, että päätös jatkosuunnitelmista ja liittymisestä perusteilla olevaan Sininen tulevaisuus -puolueeseen on vielä auki.

– Siellä on hyviä ajatuksia, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty. En tiedä. Ehkä.

Turpeinen pitää kuitenkin mahdollisena sitä, että Sauli Niinistön kannattajakortin lisäksi hän täyttää myös Sinisen tulevaisuuden kannattajakortin

Jari Turpeisen eropäätöksestä kertoi ensimmäiseksi Outokummun Seutu.

Osmo Kokko pysyy

Perussuomalaisten pohjoiskarjalainen konkari, joensuulainen Osmo Kokko on päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun kuin Turpeinen. Vaikka kesäkuun dramaattisen puoluekokouksen jälkeen tunteet kävivät pinnassa, Kokko on päättänyt pysyä perussuomalaisena.

– Muutaman yön sikeästi nukkuneena ja kansalaisia kuunnellen tulin siihen tulokseen, että kun kerta olen perussuomalaisten jäsen, niin jatkan perussuomalaisissa. Olen kyllä erittäin pahoillani, että meillä ryhmä hajotettiin.

Kokenut poliitikko pitää puolueesta irtaantuneen Uuden vaihtoehdon eli Sinisen tulevaisuuden menestys- ja vaikutusmahdollisuuksia politiikan kentällä kehnonlaisina.

– Jos lähdetään samantyyppisillä asioilla kuin mitä perussuomalaisissa on oltu, hieman maahanmuuttoon suhtautumista keventäen, epäilen mahdollisuuksia suuresti, Kokko pohtii.

Osmo Kokolla on menossa jo kuudes kausi Joensuun kaupunginvaltuustossa. Hän on toiminut myös kansanedustajana, Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana ja puoluehallituksessa.