1. yle.fi
  2. Uutiset

Rikollisjärjestö toi prostituoituja Espanjaan Nigeriasta – johtaja pidätettiin Suomessa

Prostituutioon pakotetut naiset määrättiin hakemaan poliittista turvapaikkaa, joten heillä oli laillinen syy olla maassa.

prostituutio
Kuvakaappaus europol.europa.eu -nettisivuilta.
Kuvakaappaus europol.europa.eu -nettisivuilta. europol.europa.eu

Espanjan poliisi on pidättänyt 25 henkilöä, joiden epäillään muodostaneen prostituoituja maahan tuoneen rikollisjärjestön. Pidätyksiin osallistuivat myös EU:n lainvalvontaorganisaatiot Europol ja Eurojust.

Rikollisliiga toi Espanjaan nuoria nigerialaisia naisia ja pakotti heidät prostituutioon.

Liigan johtajana toiminut nainen pidätettiin Helsingistä. Europol kiittelee tiedotteessaan Suomen poliisia hyvästä yhteistyöstä. Muut pidätykset tehtiin Espanjassa.

Johtajanaisen pidätyksen yhteydessä poliisi sai haltuunsa paljon arvokasta tietoa liigan toiminnasta. Poliisi takavarikoi hänen asunnostaan dokumentteja, tietokonelaitteistoa ja matkapuhelimia.

Europol ei kerro, minkä maalaisia liigan jäsenet olivat.

Länsi-Afrikasta Italian kautta Espanjaan

Europolin mukaan liigalla oli käytössään täydellinen organisaatio, jonka avulla naiset toimitettiin Nigeriasta Nigerin, Libyan ja Italian kautta Espanjaan.

Naisia kehotettiin hakemaan Espanjasta poliittista turvapaikkaa, joten heillä oli laillinen syy olla maassa. Liiga järjesti väärennettyjä asiapapereita turvapaikkaprosessin tueksi.

Prostituoidut työskentelivät pääasiassa etelän turistikohteissa Benidormissa ja Malagassa, mutta myös Madridissa, Barcelonassa, Soriassa ja Gandiássa.

Rikollisorganisaatio alkoi paljastua, kun Madridin pakolaisviranomaiset alkoivat epäillä, että kaksi nigerialaista naista saattoivat olla ihmiskaupan uhreja, ja tutkimukset käynnistyivät.

Ratsioissa poliisi löysi 16 liigan Eurooppaan pakottamaa nigerialaisnaista.

Lue seuraavaksi