Kaleva osti paikallislehdet Raahen Seudun, Raahelaisen ja Pyhäjokiseudun Alma Medialta

Kolmen omistajaa vaihtavan lehden yhteinen henkilöstövahvuus on ollut 19 henkilöä.

paikallislehdet
Alma median logo.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Alma Median kustantamat paikallislehdet Pohjois-Pohjanmaalla siirtyvät Kalevan tytäryhtiön Kaleva365 Oy:n omistukseen lokakuun 2017 alusta. Kaupassa omistajaa vaihtavat Raahessa ilmestyvät Raahen Seutu ja Raahelainen sekä Oulaisissa ilmestyvä Pyhäjokiseutu.

Alma Median tiedotteen mukaan osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Kaupalla ei ole Alma Media -konsernille tulosvaikutusta.

Raahen Seutu on 3-päiväinen tilattava paikallislehti, Raahelainen 1-päiväinen kaupunkilehti ja Pyhäjokiseutu puolestaan 1-päiväinen tilattava paikallislehti. Lehtien yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli 2,6 miljoonaa euroa.

Lehtien työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Myytävien lehtien henkilöstövahvuus on 19 henkilöä.

Kalevan toimitusjohtaja Juha Laakkonen kommentoi kauppaa Kalevan uutisessa (siirryt toiseen palveluun) liiketoiminnallisesti järkeväksi, ja sen avulla saadaan laajempaa sisältöä lukijoille varsinkin Raahen alueelta.

Lehdet ostava Kaleva365 Oy on Kalevan omistama medialiiketoimintaa tuottava tytäryhtiö. Alma Media Kustannus Oy kustantaa Alma Media -konsernin maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä.