1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Kuinka huolehtia yrityskulttuurista, millaisia tuliaisia Suomesta, vieläkö viilenee?

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Yhdeksän kymmenestä tytöstä uskoo, että naisjohtajat kokevat epäoikeudenmukaista kohtelua. Kuva: Yle

Mitä yrityskulttuurille tapahtuu fuusiossa?

Rakennus-, eläkevakuutus- ja taksialalla tarjoiltiin alkukesällä suuria fuusiouutisia. Huomio kiinnittyy usein hallinnollisiin ja teknisiin muutoksiin, mutta Turun kauppakorkeakoulun professori Satu Teerikankaan mukaan yhdistymisissä vaikeinta on yrityskulttuurista huolehtiminen. Isomman yrityksen käytännöt pääsevät helposti niskan päälle, vaikka tavoitteena olisi tasapuolisuus. Jokainen työntekijä voi kuitenkin helpottaa muutosvaihetta ja vaikuttaa myös kulttuuriin omalla asenteellaan.

Mitä matkamuistoja Suomesta viedään maailmalle?

Turistit parveilevat Helsingin Kauppatorilla matkamuistokojujen keskellä. Kesän kuumin turistisesonki alkaa syksyn tullen kääntyä hiljalleen laskuun. Millaisia matkamuistoja Suomesta ulkomaille viedään? Vaikka suomalaiset laatubrändit ovat maailmalla haluttuja, yleisin kotiinvieminen on kuitenkin tavallinen jääkaappimagneetti.

Kuva: Katriina Laine / Yle

Yhdysvalloissa varrotaan vuosikymmenen myrskyä

Viranomaiset ovat antaneet evakuointikäskyjä Yhdysvalloissa Harvey-hurrikaanin lähestyessä Teksasia ja Louisianaa. Myrskystä odotetaan pahinta jopa 12 vuoteen. Jo perjantaina odotetaan voimakkaita tuulia, ja varsinaisen hirmumyrskyn silmän ennustetaan saapuvan rannikolle lauantaina paikallista aikaa.

Kuva: NASA / EPA

Edessä kolea viikonloppu

Pohjoisesta virtaa Suomeen ajankohtaan nähden hyvin koleaa ilmaa, kertoo Ylen meteorologi Toni Hellinen. Tänään perjantaina sateisinta on Lapissa. Keski-Suomessa tulee sadekuuroja ja vettä sataa myös etelärannikolla. Lapissa lämpöasteita on tänään vain muutama, Etelä-Suomessa 15 astetta.

Lue lisää säästä: yle.fi/saa.

Kuva: Yle