Kaksi brasilialaista venettä haaksirikkoutui kahdessa päivässä – 43 kuollut

Matkustajalauttojen haaksirikkojen syyksi epäillään myrskyä.

Brasilia
Brasilian presidentti Michel Temer.
Brasilian presidentti Michel Temer.Joedson Alves / EPA

Brasiliassa 43 ihmistä on kuollut kahdessa erillisessä vesiliikenneonnettomuudessa. Maan itärannikolla varhain torstaina paikallista sattuneessa veneonnettomuudessa kuoli yli 20 ihmistä.

Veneessä oli yli 130 matkustajaa. Useat veneellä olleista olivat yhä kateissa torstai-iltana. Vene oli matkalla Bahian osavaltion pääkaupunkiin Salvadoriin, kun se toistaiseksi tuntemattomasta syystä upposi.

Viranomaiset kertovat uhriluvun nousseen myös myöhään tiistaina sattuneessa onnettomuudessa. Noin 20 ihmistä kuoli veneen kaaduttua Xingu-nimisellä joella maan pohjoisosassa.

Ainakin seitsemän ihmistä oli edelleen kateissa torstaina. Vene oli matkalla Santaremin kaupungista Vitoria do Xingun kaupunkiin. Paikallismedian mukaan syynä onnettomuuteen saattoi olla myrsky.

– Satoi. Aalto tuli ja vene kaatui. Lautalla oli paljon ihmisiä, lautalta pelastunut Edvaldo Santos de Almeida kertoi uutissivusto G1:lle.

Brasilian viranomaisten mukaan kahden lauttaturman uhriluku on 43 kuollutta ihmistä.

– Olemme syvästi pahoillamme onnettomuuksista, jotka tappoivat kymmeniä Parassa ja Bahialla, Brasilian presidentti Michel Temer kirjoittaa Twitterissä.

Brasilian hallitus on asettanut maahan kolmen päivän suruajan.

Lähteet: AFP, AP, STT