Politico: Kelly ryhtyy kontrolloimaan tietoa, jota Trump ottaa vastaan

Valkoisen talon avustajat ovat huomauttaneet, että uusi järjestelmä todennäköisesti hidastuttaa päätöksentekoprosessia.

Yhdysvaltojen politiikka
Kansliapäällikkö John Kelly.
Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kansliapäällikkö John Kelly perustaa järjestelmän, jota edelliset hallinnot ovat käyttäneet rajoittaakseen sisäistä kilpailua.

Nyt Kelly haluaa olla varma, että saa itselleen viimeisen sanan aineistosta, joka kulkee Trumpin kanslian läpi, kertoo sanomalehti Politico. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden mukaan Kelly on aloittanut uuden päätöksentekoprosessin, jossa vain hän ja Valkoisen talon toinen avustaja, henkilökunnan sihteeri Rob Porter, aikovat tarkistaa kaikki asiakirjat, jotka kulkevat presidentin kanslian läpi.

Kellyn ja Porterin yhdessä tekemä järjestelmä on esitetty presidentin neuvonantajille ja Valkoisen talon henkilökunnalle. Tarkoitus on, ettei presidentti näkisi ulkopoliittisia asiakirjoja, sisäisiä poliittisia muistioita, virastojen raportteja ja jopa uutisartikkeleita, joita ei ole tarkistettu.

Järjestystä Valkoiseen taloon

Lehden mukaan järjestelmä on hiljainen pyrkimys mukauttaa Trump Valkoisen talon päätöksentekoon liittyviin normeihin.

Valkoisen talon avustajat ovat huomauttaneet, että uusi järjestelmä todennäköisesti hidastuttaa päätöksentekoprosessia. Toimeenpanoasetukset, jotka menivät läpi aiemmin muutamassa päivässä, vaativat nyt todennäköisesti viikkojen tarkistuksen. Nyt asiakirjat lähetetään poliittisille neuvonantajille, asianajajille ja presidentin lainsäädäntöasioiden tiimille.

Kellyn toimia on aiemminkin tulkittu amerikkalaisessa lehdistössä pyrkimyksiksi saada järjestystä Valkoiseen taloon. Heinäkuun lopussa Trump irtisanoi viestintäjohtajansa Anthony Scaramuccin. Kellyn uskotaan olevan päätöksen takana.