"Minusta se on todella hyvä" – Naisvuoren uljas uusittu uimahalli avaa ovet 12. syyskuuta

Aikataulu pitää, jos yllätyksiä ei tule. Ainakin valoisuutta on hallissa on aiempaa enemmän.

Rakentaminen & kiinteistöt
Uimahalli kiven sisässä.
Yli vuoden tauon jälkeen tämä ovi avautuu pian taas mikkeliläisille..Sari Ursin / Yle

Naisvuoren uimahallin altaassa on uimareita odottava vesi aaltoillut jo heinäkuun lopusta, ja tänään perjantaina suurremontti on virallisesti valmis. Halli luovutetaan ylläpitäjän viimeisteltäväksi, ja yleisölle ovet aukeavat näillä näkymin tiistaina syyskuun 12. päivä.

– Jos verrataan aikaisempaan – sitä sen enempää haukkumatta –, niin tämä on erittäin valoisa. Pinnat ovat pitkälti valkoista, vaaleata ja sinistä. Myös valaistus on uusittu. Minun mielestäni se on todella hyvä, sanoo Mikkelin kaupungin rakennuttajainsinööri Jouko Jolkkonen.

– Tosin nämä ovat tietysti makuasioita. Joku varmaan jää haikailemaan sitä vanhan hallin tunnelmaa.

Poissa on entinen raskas lautakatto, ja tarkkaavainen voi huomata, että nykyaikaisen talotekniikan vaatimusten ja ilmanvaihtojärjestelmien vuoksi katto on hiukan alempana kuin ennen. Vanhat mosaiikkiteokset sukeltavine sorsineen ovat sen sijaan entisillä paikoillaan.

Altaat, saunat ja pukuhuoneet – mitä uutta?

Altaan pituus on yhä 25 metriä, jossa on tällä haavaa neljä harjoittelurataa ja yksi joutilaaseen pulikointiin tarkoitettu nollarata. Poreallas on uusittu ja halliin on tullut uusi kylmäallas. Hallin koko ei ole muuttunut, koska kalliota ei käytössä olleella budjetilla ollut mahdollista lähteä louhimaan.

Saunat on uusittu siten, että aiemman kolmen pikkusaunan tilalla on kaksi isompaa saunaa, naisilla omansa ja miehillä omansa.

Pukuhuonetilat on uusittu kokonaan, ja naisten ja miesten puoli ovat vaihtaneet paikkaa, jotta hallia enemmän käyttävät naiset saavat suuremmat tilat käyttöönsä. Miesten puolella on noin 60 paikkaa ja naisten puolella noin 80 paikkaa.

Rahaa remonttiin paloi hiukan suunniteltua 3,1 miljoonaa enemmän. Suunnilleen satatuhatta lisäeuroa upposi muun muassa hallista löytyneen luultua suuremman asbestimäärän poistoon.

– Olen varoitellut esimiehiäni siitä, että kustannusarvio todennäköisesti piukkuisen ylittyy, sanoo rakennuttajainsinööri Jouko Jolkkonen.