Hyppää sisältöön

Nextjet talousongelmissa – Suomenkin lennot vaarassa loppua

Ruotsin kuljetushallitus on perunut lentoyhtiö Nextjetin lentoluvan talousongelmien vuoksi. Tämänhetkinen, väliaikainen lupa päättyy marraskuussa.

Kuva: Nextjet

Porin lentokentän matkustuslentoja liikennöivä ruotsalainen lentöyhtiö Nextjet on pahoissa talousongelmissa, kertoo SVT. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsin viranomaiset ovat peruneet lentoyhtiön lupakirjan talousongelmiin vedoten. Kuljetushallituksen (Transportstyrelse) tarkastuksen mukaan yhtiö ei täytä EU:n asettamia taloudellisia vaatimuksia liikennöimiseen.

Satakunnan Kansa kertoi (siirryt toiseen palveluun) viime viikolla, että Nextjet teki viime vuonna 18 miljoonan kruunun, eli 1,9 miljoonan euron tappiot.

Nextjet on toistaiseksi lentänyt väliaikaisella luvalla, joka päättyy 17. marraskuuta. Yhtiöllä on siihen asti aikaa kohentaa taloustilannettaan.

Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuun lopussa lentoliikenteen markkinointitukipaketin. Pori maksaa lentoyhteyksien ylläpidosta Nextjetille kolme ja puoli miljoonaa euroa markkinointitukea viiden vuoden ajan.

Yhtiö aloitti huhtikuussa Porista lennot Helsinkiin ja Tukholmaan. Nextjet lentää Tukholmasta myös Turkuun ja Kruunupyyhyn. Yhtiö liikennöi myös Turusta Maarianhaminaan sekä Oulusta Göteborgiin Luulajan ja Sundsvallin kautta ja Oulu-Luulaja-Tromssa yhteyttä Arctic Airlinkin operaattorina.

Artikkeliin lisätty kello 14.41 kaupungit, joihin Nextjet Suomessa lentää. Otsikkoa muutettu kello 15.08.