Samppalinnan maauimalan lokeropulmiin tulossa helpotusta – "Uimala sopivaksi myös bisnespukeutujalle"

Turun kaupunki saa edelleen palautetta maauimalan remontista.

Samppalinnan uimastadion
Samppalinnan maauimalan lokero
Minna Rosvall / Yle

TurkuTurussa yksi kesän puheenaiheista on ollut Samppalinnan remontoitu maauimala. Kävijät ovat purnanneet liian pienistä lokeroista, liian vähäisistä pukeutumistiloista ja saunan turvallisuuspuutteista. Uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen on toisaalta tyytyväinen, että asia kiinnostaa.

– Sen huomaa, että tämä koskettaa ja tämä on ihmisille tärkeä paikka. Toki näemme itsekin tietyt puutteet. Kyllä se vähän yllättää, että palautteita vieläkin tulee, kertoo Haapanen.

Haapanen kertoo, että palautteet on otettu tosissaan. Lähiaikoina aloitetaan pukukaappiongelmien ratkominen.

Ainoastaan ne pukukopit ovat liian pienet.

Tiina Sara-Haarikko

– Olemme keskustelleet lokeroista lokerotoimittajan kanssa. He tulevat ensi viikolla katsomaan paikkoja. Myös penkeistä ja saunoista on keskusteltu. Näihin asioihin pyritään varmasti tekemään muutoksia, kertoo Haapanen ja muistuttaa, että takuuaikaakin on vielä jäljellä.

Pukulokerot ja sauna harmittavat kävijöitä

Tavallisena elokuisena aamuna Samppalinnan altaasta löytyy iloisia uimareita. He ovat tyytyväisiä, että saavat uida ulkona. Tiina Sara-Haarikko käy vesijuoksemassa säännöllisesti noin tunnin verran ennen töiden alkua. Uudistettu uimala saa kiitosta.

Samppalinnan maauimala
Minna Rosvall / Yle

– Tämä on aivan ihana. Ainoastaan ne pukukopit ovat liian pienet, mutta muuten saunat ja kaikki ovat todella hienoja, kertoo Sara-Haarikko.

Kolmen naisen ryhmä on käynyt Samppalinnassa säännöllisesti vuosia. Heitä edustava Outi Rinne toivoo muutoksia saunaan.

– Siellä on logistisia ongelmia. Se pitäisi miettiä uusiksi. Joudumme väistelemään toisiamme pienessä tilassa, kertoo Rinne.

Remontin saama kielteinen palaute on voinut vähentää uimareiden määrää.

Eeva Haapanen

Ovatko bisnespukeutujat ehkä hylänneet aamu-uinnin, koska pukulokero on niin pieni?

– Toivon, että ei. Toivomme, että kaikki viihtyisivät täällä. Mietimme kiinteistöliikelaitoksen kanssa ratkaisuja, jotta ehditään remontoimaan uimala sopivaksi myös bisnespukeutujalle, lupaa uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen.

Puutteet saattavat vaikuttaa kävijämääriin

Samppalinnan remontoidusta maauimalasta odotettiin melkoista huippukohdetta kesäksi 2017. Uimareita odotettiin jopa 150 000. Alustavien tietojen mukaan kesäkuussa uimareita oli noin 20 000 ja heinäkuussa 30 000. Elokuussa väki on vähentynyt. Kävijämäärä on laskenut lähes puoleen vuoden 2015 kävijäluvuista. Eli noin viikko ennen kuun loppua kävijöitä on lähes 25 000.

Uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen kertoo, että tarkka kävijäanalyysi on vielä tekemättä, mutta syitä voi arvioida.

– Kolea kesäsää tai suuret kaupunkitapahtumat ovat voineet verottaa kävijämääriä. Myös remontin saama kielteinen palaute on voinut vähentää uimareiden määrää, pohtii Haapanen.