Hyppää sisältöön

Kahdelle sakkoja: Tampereella myytiin monta vuotta sitten vanhentunutta ruokaa

Tarkastuksessa paljastui, että Van Tien Asian Foods Oy:n myymälässä ja myymäläautossa oli muutettu tuotteiden parasta ennen -päiväyksiä vuosilla eteenpäin.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä sakkoihin elintarviketuotteiden pakkausmerkintöjen väärentämisestä. Kumpikin vastaaja tuomittiin terveysrikoksesta 50 päiväsakon sakkorangaistuksiin. Maksettavat summat ovat 3 600 ja 1 100 euroa.

Pari vuotta sitten tehdyssä Tampereen kaupungin ympäristöviranomaisten tarkastuksessa kävi ilmi, että syytettyjen myymälässä ja myymäläautossa oli tuotteiden parasta ennen -päiväyksiä muutettu useilla vuosilla eteenpäin.

Van Tien Asian Foods Oy:n toimitusjohtaja ja työntekijä olivat käsitelleet, varastoineet ja pitäneet myynnissä useita tuote-eriä eläinperäisiä elintarvikkeita, joista puuttuivat asianmukaiset pakkausmerkinnät.

Tarkastuksessa löytyi lisäksi elintarvikkeita, joiden alkuperäistä parasta ennen -päiväystä oli muutettu. Tiloissa oli myös elintarvikkeita, joiden parasta ennen -päivämäärä oli mennyt umpeen useilla vuosilla.

Viranomainen määräsi hävittämään määräysten vastaisia elintarvikkeita yhteensä 3 822 kiloa.

Syyttäjän mielestä teko aiheutti vaaraa toisen hengelle tai terveydelle. Syyttäjä vaati molemmille 70 päiväsakkoa, mutta käräjäoikeus päätyi tuomioissaan 50 päiväsakkoon.