1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen

Helsingin Itikseen kaavaillaan jättimäistä IMAX-elokuvateatteria – Finnkinon kehitysjohtaja: "Mahdollisuus on olemassa"

Helsingin Itäkeskukseen rakennettavasta elokuvateatterista voi tulla IMAX-teatteri. Finnkinon kehitysjohtajan mukaan asiaa harkitaan tällä hetkellä.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
Turun Kinopalatsin Finnkino-kyltti.
Finnkino-kyltti. Pasi Mäenpää / Yle

Aikaisemmin torpattu jättimäinen IMAX-elokuvateatteri saattaa sittenkin olla tulossa Helsingin Itäkeskuksen Itis-kauppakeskuksen rakennettavaan Finnkino-teatteriin.

Finnkinon kehitysjohtaja Janne Uusi-Kölli kertoo, että Itiksen elokuvateatterin on tarkoitus valmistua vuoden 2018 lopussa. IMAX-teatteria harkitaan tällä hetkellä.

– Mahdollisuus on olemassa, Uusi-kölli sanoo.

Itikseen rakennettavan elokuvateatterin etuina ovat Uusi-Köllin mukaan sijainti sekä salit. Itis-kauppakeskuksessa sijaitseva teatteri tulee sisältämään yhdeksän salia.

– Mahdollisesta IMAXIN sisällyttämisestä Itikseen neuvotellaan IMAXIN kanssa, Uusi-Kölli sanoo.

IMAX-teattereita on jo monessa maassa

Naapurimaista Ruotsista, Virosta ja Norjasta IMAX-teatterit jo löytyvät. IMAX-teattereissa on esimerkiksi jättimäinen, kovera valkokangas, ja penkit on aseteltu tarkkaan ja normaalia lähemmäs kangasta. Teho korostuu entisestään 3D-elokuvissa.

Imax-yhtiö on viime vuosina etsinyt kasvua Euroopasta.

Uusi-Köllin mukaan Finnkino vahvistaa lopullisesti asian tämän vuoden loppuun mennessä. Liikeneuvottelut, hinta ja tekniikka vaikuttavat päätökseen.

– Kyllähän se hieno juttu olisi ja täysin oma konseptinsa. Suomessa on jo Scape-sali Tennispalatsissa, mutta IMAX olisi myönteinen juttu. Tällä hetkellä asia on harkinnassa.

Lue seuraavaksi