Herätys: Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä kumoutuu yhä useammin, hurrikaani iski Texasiin, säässä syksyn tuntua

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Lakikirja.
Oikeus katsoi tuomitun täytyneen tietää tekonsa johtavan uhrin kuolemaan. Arkistokuva.Yle

KHO kumoaa aiempaa enemmän turvapaikkapäätöksiä

Korkein hallinto-oikeus ottaa aiempaa useammin käsittelyyn turvapaikkapäätöksistä tehdyt valitukset. Se myös muuttaa ja palauttaa hallinto-oikeuksien ratkaisuja aiempaa herkemmin. Turvapaikkapäätöksestä valittavien mahdollisuudet saada myönteinen ratkaisu KHO:sta ovat kuitenkin edelleen vähäiset. Kun turvapaikanhakijan valitus saapuu korkeimpaan hallinto-oikeuteen, oikeus harkitsee ensin, ottaako se valitusta ylipäänsä käsittelyynsä, eli myöntääkö valitusluvan. Tällä hetkellä kahdeksan kymmenestä valituksesta ei saa valituslupaa.

Lähes joka kymmenes suomalainen on ulosotossa

Ulosottohakemuksen täyttöä.
Ismo Pekkarinen / AOP

Ulosottoasioita hoitavan valtakunnanvoudinviraston mukaan viime vuodenvaihteessa perittiin ulosoton kautta lähes 500 000 henkilön velkoja. Vuodesta 2008 alkanut huono talouskehitys näkyy ulosottotilastoissa. Merkit talouden virinneestä elpymisestä näkyvät vasta viiveellä.

Hurrikaani iski Yhdysvaltoihin

Hurrikaanista varoittava kyltti Corpus Christin kaupungissa 25. elokuuta.
Hurrikaanista varoittava kyltti Corpus Christin kaupungissa 25. elokuuta.Darren Abate / EPA

Toiseksi voimakkaimpaan myrskyluokkaan vahvistunut Harvey-hurrikaani on iskenyt Yhdysvalloissa Texasin rannikolle varhain aamulla Suomen aikaa. Texasissa viranomaisille on alkanut tulla tietoja hurrikaanin aiheuttamista vahingoista. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on julistanut tilanteen luonnonkatastrofiksi Texasin kuvernöörin pyynnöstä.

Syksyistä säätä

lauantain sääkartta
Yle

Matalapaine on Suomen yllä ja sadetta tai sadekuuroja tulee monin paikoin, kertoo meteorologi Matti Huutonen. Pohjoisesta virtaa Suomeen koleaa ilmaa. Tänään sadetta tai sadekuuroja tulee yleisimmin Länsi-Lapista maan itäosaan yltävällä alueella. Tarkemmat säätiedot löytää osoitteesta yle.fi/saa.