1. yle.fi
  2. Uutiset

Trump matkustaa Texasiin tiistaina – tapaa Niinistön jo tänään

Suomen presidentin muuttuneesta aikataulusta kertoo presidentin kanslia.

Ulkomaat
Trump kävelee pihalla.
Presidentti Trump lähdössä Valkoisesta talosta kiertueelle Arizonaan ja Nevadaan. Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kerrotaan matkustavan hurrikaani Harveyn tuhoista kärsivään Texasiin tiistaina. Vierailusta johtuen Suomen presidentin Sauli Niinistön ja Trumpin tapaaminen Washingtonissa aikaistuu tiistailta maanantaille, kertoo presidentin kanslia STT:lle.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders sanoo presidentin ohjelmaan kuuluvan hirmumyrskyn tuhoihin tutustuminen. Hänen mukaansa hallinnossa valmistellaan vierailua parhaillaan yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

Trooppiseksi myrskyksi heikentynyt Harvey on sunnuntaina tuonut laajoja tulvia Houstonin kaduille. Nouseva vesi on pakottanut asukkaita talojensa katoille tai korkeammille seuduille.

Trump tviittasi sunnuntaina matkustavansa Texasiin "niin pian kuin mahdollista" ilman, että siitä aiheutuu häiriötä pelastustoimille. Trumpin mukaan keskittymisen täytyy olla henkiinjäämisessä ja turvallisuudessa.

Presidentti myös hämmästeli tulvien laajuutta. "Vau - Asiantuntijoiden mukaan Harveyn kaltaisia tulvia on vain yksi viidessä sadassa vuodessa!"

Kehut kuvernööriltä

Texasin kuvernööri Greg Abbot ylisti maan presidentin ja liittovaltion toimintaa osavaltiotaan kohdanneen kriisin hoitamisessa.

– Olen puhunut presidentille useita kertoja, hänen hallitukselleen, kuten sisäisen turvallisuuden ministerille, ja (liittovaltion apua luonnontuhoihin koordinoivan) FEMA-viraston johdolle - - minun on kerrottava teille, että annan FEMA:lle arvosanan A+, Abbot sanoi.

Lähteet: Reuters, AP, STT

Lue lisää:

Suomen presidentin vierailu ällistyttää Washingtonissa: ”Kukaan ei näytä tietävän miksi Niinistö sai kutsun, mutta myönteinen tunnustus Suomelle”

Pieni jääkausi – Itämeren ilmapiiri viileni nopeasti Venäjän vallattua Krimin Ukrainassa. Viima puhaltaa Suomeen, Ruotsiin ja Baltiaan Venäjän Kaliningradista

Lue seuraavaksi