Washington Post: Trumpin yritys neuvotteli hotellihankkeesta Moskovassa vaalikampanjan aikana

Trump on useaan otteeseen kiistänyt taloudelliset siteensä Venäjään.

Donald Trump
Donald Trump
Nicholas Kamm / AFP

Presidentti Donald Trumpin yritys neuvotteli pilvenpiirtäjän rakentamisesta Moskovaan Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjan ollessa käynnissä, The Washington Post -sanomalehti raportoi. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden tiedot perustavat sähköpostikeskusteluun Trump Organizationin johdon ja hankkeen investoijien välillä. Sähköpostikeskustelu tullaan tutkimaan osana Yhdysvaltain viranomaisten tutkimuksia Trumpin Venäjä-kytköksistä.

Trumpin henkilökohtaiset suhteet Venäjään nousivat kiistakysymykseksi vaaleissa, ja Trump on toistuvasti kiistänyt omaavansa taloudellisia siteitä maahan.

"Minulla ei ole mitään investointeja Venäjällä" ja "minulla ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa", Trump sanoi kesällä 2016.

Rakennushankkeesta ei lopulta tullut mitään, sillä siltä puuttuivat sekä tonttimaa että tarvittavat luvat, The Washinton Post kirjoittaa.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat aiemmin kertoneet olevansa "erittäin varmoja" siitä, että Venäjä yritti presidentti Putinin johdolla vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputulokseen.

Trumpin presidenttikampanjan mahdollisia yhteyksiä Venäjään selvittää ainakin viisi eri tutkintaa. Niistä merkittävin on oikeusministeriön asettaman erikoistutkijan Robert Muellerin johtama rikostutkinta.