Turun puukotusten pääepäillyn oikea nimi on Abderrahman Bouanane

Käräjäoikeus tiedotti Turun puukotusten pääepäillyn nimen maanantaiaamuna.

Turun puukotukset 2017
mies sairaalan vuoteessa
Turun puukotusten pääepäiltyä kuultiin oikeudessa sairaalasta käsin. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Turun käräjäoikeus on korjannut Turun puukotusten pääepäillyn nimen asiakirjoihinsa. Marokkolaismiehen oikea nimi on Abderrahman Bouanane. Hän on syntynyt 25.10.1994. Pääepäillyn oikean nimen kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Pääepäilty vangittiin viime tiistaina epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Samoista teoista epäiltynä on tutkintavankeudessa kolme muuta marokkolaismiestä. Lisäksi Turun puukotuksiin liittyen on voimassa yksi kansainvälinen etsintäkuulutus.

Keskusrikospoliisi sai tietoonsa pääepäillyn oikean nimen sunnuntaina. Marokkolaismiehen oikea nimi paljastui kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla. Pääepäilty on esiintynyt Suomessa nimellä Abderrahman Mechkah.

Pääepäilty on aiemmin poliisikuulusteluissa myöntänyt tehneensä puukotukset. Hän on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin.

Poliisi on vapauttanut keskiviikkona pidätetyn henkilön, jonka epäiltiin liittyneen Turun puukotustapaukseen. Keskusrikospoliisin mukaan häntä ei enää epäillä rikoksesta. Lisäksi poliisi vapauttanut niin ikään keskiviikkona kiinni otetun henkilön.