1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Lukemista sunnuntaiksi: Baddingin syntymästä 70 vuotta, suomalaisen utopiayhteisön tragedia ja vierailu tuhansien suomalaisten teloituspaikoilla Venäjällä

Keräsimme sunnuntai-illaksi lukupaketin, jonka parissa viihdyt ja fiksuunnut.

Viikonloppukooste
Badding & Smokey Joe´s Café -yhtye, jossa soittavat Juha Kansi, Juha Tikka, Rauli (Badding) Somerjoki laulaa sekä soittavat Jyrki Tapio ja Arto Pajukallio.
Rauli Badding Somerjoki Badding & Smokey Joe´s Café -yhtyeen kanssa.Leif Öster / YLE
Kaisa Saarinen
.

Argentiinalainen Rosa Premuda sai 12-vuotiaana kuulla olevansa oikeasti Kaisa Saarinen – Jäljet johtivat viidakkoon ja tragediaan utopiayhteisössä

Tässä vahva lukusuosituksemme! Juttu on uskomaton tarina siitä, kuinka toisistaan erillään kasvaneet kaksossisarukset ja heidän isänsä löysivät lopulta toisensa, vuosikymmenten jälkeen. Perheen kohtalo kietoutuu suomalaiseen utopiayhteisöön, jota alettiin rakentaa Argentiinan takamaille yli 100 vuotta sitten.

"Jos et tee mulle omaa soolosingleä, niin ammun itseni haulikolla" – viisi pientä tarinaa Baddingista

Rauli Badding Somerjoen syntymästä tuli tällä viikolla kuluneeksi 70 vuotta. Levytuottaja Juha Rantala muistelee suosikkilaulajan uran värikkäitä vaiheita.

Murhattujen muistoristejä Krasnyi borin metsikössä.
Murhattujen muistoristejä Krasnyi borin metsikössä.Aleksey Myakishev

Totuus Ikitie-elokuvan takana on tarua karmeampi – kävimme tuhansien suomalaisten teloituspaikoilla Venäjällä

Tuhannet suomalaiset lähtivät 1930-luvulla Neuvostoliittoon rakentamaan ihanneyhteiskuntaa. Stalinin terrori tuhosi suurimman osan heistä, heidät joko ammuttiin tai karkotettiin Siperiaan. AJ Annilan ohjaama elokuva Ikitie kertoo heidän tarinansa.

Jussi-koira
Poliisi

Pienestä pennusta poliisikoiraksi – tässä ovat poliisin uudet vahvistukset Nalli, Jussi ja Into

Poliisin riveihin tassutteli tänä kesänä muutama uusi tuleva virkamies. Nämä vahvistukset ovat nelijalkaisia, karvaisia ja aika pikkuisia vielä. Isona ne pelastavat ihmisiä, etsivät laittomia aineita ja nappaavat konnia poliisi-ihmisensä rinnalla. Koiranpennun matka varsinaiseksi poliisikoiraksi on pitkä.

Anu lehtiö kisa sylissään
Anu LehtiöAnna Wikman / Yle

Löytökissa, jonka päästä kaivettiin luoteja, sinetöi Anu Lehtiön kohtalon – "Avuntarve ei ole suuri, se on katastrofaalisen suuri" (siirryt toiseen palveluun)

Anu Lehtiö oli lapsena allerginen kissoille. Aikuisena hän on antanut kodin kymmenille kissoille ja tekee kaikkensa, ettei kulkukissaongelma räjähtäisi käsiin.

Lue seuraavaksi