Iso osa Matkuksen liikenneaseman palveluista menee tänään kiinni – "Pieni katkos tulee"

Matkuksen liikenneasemalta saa tiistaiaamusta alkaen vain bensaa tai lihaa. Muut toiminnot ovat kiinni, kunnes YIT löytää tiloihin uuden vuokralaisen.

Kuopio
Henkilö tankkaa autoa.
Arkistokuva.Caroline Blumberg / EPA

Suuri osa Kuopion Matkuksen liikenneaseman palveluista menee tänään kiinni. Matkuksessa jatkaa normaalisti ainoastaan Savo-Karjalan Liha. Sen sijaan Rikave Oy:n alla toimivat Nesteen myymälä, M-market, ravintola Pancho Villa, Hesburger ja pesukatu lopettavat illalla.

Polttoainejakelu jatkuu Rikave Oy:n yrittäjä Kari Vepsäläisen mukaan ainakin kuun vaihteeseen. Hän kertoo lisäksi hakeneensa oikeudesta jatkoaikaa, että voisi jatkaa bensakauppaa vuodenvaihteeseen asti.

Matkuksen Nesteen myllerryksen taustalla ovat vuokrariidat toiminnasta vastanneen Rikaven ja kiinteistön omistavan YIT:n välillä. Kiistaa vuokrista on ollut vuosien ajan ja osapuolet sopivat keväällä käräjäoikeudessa, että määräaikainen vuokrasopimus irtisanotaan elokuun loppuun mennessä. Alun perin Rikaven oli tarkoitus jatkaa huoltoaseman pyörittämistä vuoteen 2028 asti.

YIT etsii edelleen uutta vuokralaista tiloihin. Yhtiön mukaan sillä on muutamia vaihtoehtoja, mutta ei vielä sopimusta. Tämän vuoksi asiakkaat jäävät ilman suurta osaa Matkuksen liikenneaseman palveluita ainakin vähäksi aikaa. Käytännössä Savo-Karjalan Liha jää ainoaksi liikkeeksi tiloissa, kunnes uusi vuokralainen on löytynyt.

– Meille on arvoitus, milloin muita toimijoita tulee. Olen ymmärtänyt, että pieni katkos tulee, kertoo toimitusjohtaja Jouko Koistinen Savo-Karjalan Lihasta.

Lihakauppa on Matkuksessa vuokralaisena määräaikaisella sopimuksella, joka jatkuu vuoteen 2023. Koistisen mukaan heiltä eikä YIT:ltä ole tullut aloitetta, että vuokrasopimus pitäisi katkaista aikaisemmin.

Rikaven ja Savo-Karjalan Lihan lisäksi Matkuksen liikenneaseman tiloissa on kolme liiketilaa, joihin ei ole löytynyt vuokralaista.