Kemin keila- ja tennishallin remontti on valmis – "Enää ei ole pelkoa, että koneet eivät toimisi"

Kemin keila- ja tennishalli avattiin maanantaina yleisölle kesän remontin jälkeen. Remontissa muun muassa uusittiin keilahallin tekniikka ja panostettiin yleiseen viihtyvyyteen.

keilahallit
Kemin keilahalli remontin jälkeen.
Jari Peltoperä / Yle

Kemin keila- ja tennishalli hohtaa uutuuttaan kesän remontin jälkeen. Remontissa on uusittu keilahallin tekniikka, kuten keilanpystytyskoneet, pallonpalautusjärjestelmä ja tuloslaskimet. Lisäksi kaikille radoille on laitettu bumpperit eli rännisuojat, jotka voi ottaa tarvittaessa käyttöön. Uudistus palvelee erityisesti lapsia ja erityisryhmiä, koska bumpperit estävät pallon menemisen ränniin.

Myös hallin av-laitteisto, varaus- ja kassajärjestelmä sekä vuokravälineet, kuten kengät ja pallot on uusittu.

– Aikaisemmin oli ongelmana, että koneet vähän temppuilivat ja tuli käyttökatkoksia, niin nyt näillä uusilla koneilla katkokset pitäisi hävitä käytännössä kokonaan. Lisäksi tietenkin laskimet ja muut toimivat niin kuin pitää eli käyttäjämukavuus kyllä nousee nyt huomattavasti, kertoo Kemin keila- ja tennishallin toimitusjohtaja Petri Tarkiainen.

Remontissa panostettiin myös viihtyvyyteen uusimalla keilahallin kalusteet ja sisäpinnat. Rakennuksen ulkopuolella uusittiin kattopinnoite, valomainokset ja sisääntulo- ja hätäuloskäyntien portaat sekä maalattiin ulkopintoja.

– Tietenkin nykyinen trendi on vähän sellainen, että keilahalleista tehdään tämmöisiä viihdehalleja, jotka sitten palvelee hohtokeilaajia, yritysporukoita ja matkailijoita. Samalla ei ole kuitenkaan haluttu unohtaa aktiivikeilaajia ja kilpailijoita, joita tämä laiteuudistus palvelee varmasti, toteaa Tarkiainen.

Petri Tarkiainen ja Matti Viitanen.
Petri Tarkiainen ja Matti Viitanen.Jari Peltoperä / Yle

Keilahallin modernisoinnin kustannusarvio oli noin 550 000 euroa, joka rahoitettiin kaupungin takaamalla lainalla. Lisäksi hanke sai 133 000 euroa aluehallintoviraston liikuntapaikkarakentamisen avustusta.

– Budjetista noin 80 prosenttia meni laitteistojen kuluihin, jotka ovat keilaajalle eräällä tavalla näkymätöntä. Mutta se näkyy sitten siinä, että laitteet ovat toimintavarmat ja hyvät, sanoo Tarkiainen.

Kemin keila- ja tennishalli on rakennettu vuonna 1988. Sen jälkeen hallia on uudistettu pikkuhiljaa 2000-luvulla useamman kerran.

– Keila- ja tennishallin perusinfra on nyt kunnossa. Enää ei ole pelkoa, että koneet eivät toimisi. Nyt kelpaa kemiläisten keilailuseurojen järjestää hallissa jälleen vaikka SM-tason kilpailuja, muistuttaa Kemin keila- ja tennishallin hallituksen puheenjohtaja Matti Viitanen.