Asemakaavasta tehty valitus repi Tavastian lukion kahteen eri osoitteeseen

Tavastian lukio käynnistää toimintansa ensi lukuvuoden alusta, mutta kahdessa eri paikassa. Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Kaurialan lukio lakkautetaan ja jatkavat opiskelijat siirtyvät uuden Tavastian lukion opiskelijoiksi.

Tavastian lukion opettajien ja oppilaiden reissaamista kahden paikan välillä yritetään välttää lukujärjestystä rustaamalla. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Uusi suuri Tavastian lukio aloittaa Hämeenlinnassa ensi syksynä kahdessa eri toimipisteessä.

Tavastian lukion opiskelijoista kaksi kolmasosaa opiskelee Hattelmalantien kampuksella ja yksi kolmasosa nykyisessä Lyseon lukion rakennuksessa.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Hämeenlinnan kaupunki kertoivat koulun tulevaisuudesta maanantaina.

Päätökset opiskelijoiden jakautumisesta toimipisteiden välille tehdään syksyn aikana, kun lukuvuoden 2018-19 lukujärjestys on saatu suunniteltua. Opiskelijoiden ja opettajien liikkuminen eri toimipisteiden välillä kesken koulupäivän yritetään saada minimiin.

Yläkouluista Kaurialan koulu jatkaa ensi lukuvuonna Myllymäen Rinnetiellä. Lyseon yläkoulu puolestaan jatkaa vielä toisenkin lukuvuoden Verkatehtaalla ja Lyseon lisärakennuksessa.

Suurlukion aloitus viivästyy, koska uuden lukion asemakaavasta on valitettu hallinto-oikeuteen.

Tavoitteena on päästä rakentamaan uudisosaa ensi keväänä, jolloin Tavastian lukio voisi toimia yhden katon alla Hattelmalantien kampuksella syksyllä 2019.