KRP ratkaisee pian, päästetäänkö kaksi Turun puukotuksista vangittua marokkolaista vapaaksi

Keskusrikospoliisin on tehtävä päätös tiistaina aamuyhdeksään mennessä. Marokkolaismiehet ovat viettäneet viikon tutkintavankeudessa syytä epäillä -perusteella.

keskusrikospoliisi
Poliisin eristysnauhaa Turun torilla perjantaina 18. elokuuta 2017.
Roni Lehti / Lehtikuva

Keskusrikospoliisi on jatkanut tiiviisti tutkimuksia kahden marokkolaismiehen osallisuudesta Turun puukotuksiin. Poliisi on kuulustellut epäiltyjä koko maanantain ja käynyt läpi televalvontatietoja.

Turun käräjäoikeus vangitsi miehet viime tiistaina syytä epäillä -perusteella. He ovat viettäneet kuluneen viikon tutkintavankeudessa. Miehet ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1999.

KRP:n on päätettävä viimeistään tiistaiaamuna ennen kello yhdeksää, mitä miehille tehdään, sanoo tutkinnanjohtaja Olli Töyräs keskusrikospoliisista.

– Minulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko haen heitä edelleen vangittavaksi tai sitten heidät vapautetaan, Töyräs toteaa.

Töyräs ei halua vielä arvioida, kumpaan ratkaisuun keskusrikospoliisi päätyy.

– Tutkinta jatkuu ja tuloksia arvioidaan koko ajan.

Miehet kiistävät teot

Poliisi epäilee marokkolaismiehiä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Molemmat epäillyt ovat kiistäneet teot.

Samoista teoista epäiltynä on edelleen tutkintavankeudessa yksi marokkolaismies sekä pääepäilty Abderrahman Bouanane. Pääepäilty on aiemmin esiintynyt Suomessa väärällä nimellä Abderrahman Mechkah.

Lisäksi Turun puukotuksiin liittyen on voimassa yksi kansainvälinen etsintäkuulutus.

Hämeenlinnan vankisairaalaan siirretty Bouanane on poliisikuulusteluissa myöntänyt tehneensä puukotukset. Hän on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin.

Runsas viikko sitten perjantaina kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan loukkaantui, kun mies puukotti heitä Turun keskustassa. Poliisi pysäytti puukottajan ampumalla tätä reiteen.

Poliisi kertoi viikonloppuna vapauttaneensa viime keskiviikkona pidätetyn henkilön, jonka epäiltiin liittyneen Turun puukotustapaukseen. Lisäksi poliisi vapautti torstaina niin ikään keskiviikkona kiinni otetun miehen.