Skaala hakeutui yrityssaneeraukseen

Eteläpohjalainen ovi- ja ikkunavalmistaja Skaala Group Oy on hakeutunut tänään yrityssaneeraukseen.

yrityssaneeraus
Ikkunoita asennetaan pokiin vielä käsityönä.
Anna Wikman / Yle

Skaala Group Oy ja sen kotimaiset tytäryhtiöt Skaala Production Oy ja Skaala Oy ovat hakeutuneet yrityssaneeraukseen. Yritys on jättänyt hakemuksen yrityssaneerausmenettelyn aloittamiseksi Pohjanmaan käräjäoikeudelle tänään maanantaina.

Osana yrityksen tervehdyttämistoimia konsernin ruotsalainen tytäryhtiö Skaala Fönster och Dörrar AB haetaan konkurssiin.

Yrityssaneerauksen tavoitteena on tervehdyttää Skaalan taloudellinen tilanne sekä turvata yrityksen tuotanto.

– On haettu kokonaisratkaisua ja rahoitusrakenteeseen parannusta kaikkiaan. Aikanaan saneerausmenettelyssä määritellään, millainen yhtiöiden rakenne on eteenpäin, sanoo Skaala Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Hautanen.

Osana yrityssaneerausta Skaala-konserniin neuvotellaan uutta rahoitusta. Rahoitus ehtoineen pyritään varmistamaan saneerausmenettelyn alkuun mennessä.

Skaalan mukaan rahoitusvaikeuksien syynä ovat yrityksen vuosina 2015-2016 toteuttamat investoinnit ja tuotantolinjoihin tehtyjen muutosten käyttöönoton viivästyminen alkuperäisestä aikataulusta.

– Likviditeettimme jäi siltä osin vajaaksi ja se periytyi tälle vuodelle, ja emme ole saaneet sitä kunnolla sille tasolle, millä se olisi pitänyt olla, Markku Hautanen sanoo.

Yritys tiedottaa, että maksuvaikeuksilla on ollut henkilöstövaikutuksia, mutta tarkemmat vähennystarpeet selvitetään osana yrityssaneerausta.

– Kun tilanne on elokuun aikana tiukentunut, olemme joutuneet lomauttamaan väkeä. Toki tietyt toiminnot on pidetty päällä, Hautanen sanoo.

– Kyllä lähiviikot menevät, että tilanne normalisoituu, mutta asteittan pyritään aloittamaan toiminnan ylösajo jo tällä viikolla. Tavoite on, että syyskuun aikana tuotanto on normalisoitunut.

Artikkeliiin lisätty toimitusjohtajan kommentit 28.8.17 klo 15:47.