1. yle.fi
  2. Uutiset

Tytön katoaminen lastenvaunuista käynnisti suuren poliisioperaation Laukaassa

Puolitoistavuotiaan tytön katoaminen lastenvaunuista Laukaan Vihtavuoressa käynnisti suuren poliisioperaation. Suuretsinnöille ei tullut tarvetta, sillä sivullinen löysi lapsen lähistöltä.

Vihtavuori, Laukaa
Poliisiauto
Risto Koskinen / Yle

Tyttö löytyi puolentoista tunnin kuluttua hyvässä kunnossa Riekonkujan päästä metsiköstä. Etäisyys löytöpaikalta katoamispaikalle on 200-300 metriä. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Latvala arvioi, että lapsen reitti on kulkenut Tislaajantieltä Vehmasahontien yli Riekonkujan päähän metsikön laitaan.

– Hän löytyi suhteellisen läheltä ja ajallisesti on mahdollista, että puolitoistavuotias lapsi voi tuon matkan taivaltaa. Maastokaan ei ihan mahdotonta ole.

Poliisi selvittää ja käy tarkkaan läpi lapsen kulkureitin. Sisä-Suomen poliisi epäili aluksi, että lapsi olisi kaapattu. Latvalan mukaan mikään ei tällä hetkellä viittaa ulkopuoliseen tekijään, mutta sitäkin pidetään vielä mahdollisena.

Poliiseja ja koiria hälytettiin tehtävään

Katoamisilmoitus vaunuista kadonneesta lapsesta tuli poliisille iltapäivällä kello yhden jälkeen. Komisario Markku Latvalan mukaan kaikki poliisit mitä saatiin irti keskitettiin tehtävään.

– Vapaaltakin hälytettiin lisävoimia, tällaisissa tapauksissa täytyy heti toimia täysillä. Koiria hälytettiin töihin ja Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun Vapepaan oltiin yhteydessä ja annettiin ennakkovaroitus.

Vapepa on 52 järjestön muodostama vapaaehtoisten auttajien verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. Vapepa toimii maalla, vesialueilla ja ilmassa.

Tutkinnanjohtaja Markku Latvalan mukaan poliisi tiedottaa katoamisesta lisää, jos asiasta tulee ilmi jotain uutta.

Lue seuraavaksi