Lähtisikö töihin Havaijille, Malediiveille vai Lappiin? Lapin matkailuyrityksillä kova kisa kausityöntekijöistä

Lapin matkailuyritykset käyvät kovaa kilpailua kausityöntekijöistä eksoottisten lomakohteiden ja suurkaupunkien kanssa.

matkailu
Kelkkasafari Rovaniemellä.
Euroopasta etsitään muun muassa safarioppaita, joulupukin apureita ja ravintola-alan työntekijöitä.Tapio Nykänen

Lapin kasvava talvimatkailu kaipaa kipeästi työvoimaa. Tulevan talvisesongin tehtäviin tarvitaan tuhansia työntekijöitä, mutta alueelta ei löydy tarpeeksi työvoimaa. Kausityöntekijöitä etsitäänkin entistä enemmän maamme rajojen ulkopuolelta.

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto hakee eurooppalaisia kausityöntekijöitä ensimmäistä kertaa internetissä järjestettävän rekrytointitapahtuman kautta. 27. syyskuuta järjestettävä tempaus on osa European Job Days -tapahtumaa. Haku toteutetaan eurooppalaisen työnvälitysverkosto EURESin välityksellä.

Work in Lapland – Welcome to Finland -tapahtumassa sivustolle rekisteröityneet työnantajat ja työnhakijat voivat kohdata toisensa netissä. Työnhakijat saavat tietoa lappilaisista matkailualan yrityksistä ja avoinna olevista työpaikoista. Yritykset ja työnhakijat voivat sopia työpaikkahaastattelusta vaikka heti.

Lapin TE-toimiston mukaan tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut 16 työnantajaa, joilla on tarjolla noin 200 työpaikkaa. Tapahtumaan on rekisteröitynyt jo lähes 600 työnhakijaa eri puolilta Eurooppaa.

Opteam Lapin yrittäjä Antti Rotko Kemijoen rannassa 28.8.2017.
Opteam Lapin yrittäjä Antti Rotko arvioi, että Lappiin tulee parisensataa ulkomaalaista kausityöntekijää.Anna Nevalainen / Yle

Satoja ulkomaalaisia työntekijöitä

Henkilöstöpalveluyritys Opteam on yksi tapahtumaan osallistuvista yrityksistä. Opteam Lapilla on asiakkaanaan satoja matkailualan yrityksiä, jotka etsivät työvoimaa tulevaan talvisesonkiin. Opteam Lapin yrittäjä Antti Rotkon mukaan alue käy kovaa kilpailua maailman tunnetuimpien matkailualueiden kanssa.

– Kausityöntekijät voivat kulkea töissä Havaijilla, Malediiveilla tai vaikkapa Välimerellä. He rinnastavat Lapin samanlaiseksi, eksoottiseksi matkailualueeksi. Samalla meillä on työntekijöitä, jotka valitsevat Lapin, Lontoon, Kööpenhaminan ja suurkaupunkien väliltä.

Rotko arvioi, että Lappiin saapuu tulevana talvisesonkina satoja ulkomaalaisia työntekijöitä. Tarkkaa määrää on hankala sanoa, sillä ulkomaisten sesonkityöntekijöiden määrä ei tilastoidu mihinkään. Tieto on käytännössä vain yrityksillä.

Kielenä englanti

Töitä on tarjolla monipuolisesti. Lapin TE-toimiston tulevassa rekrytointitapahtumassa haetaan muun muassa safarioppaita, joulupukin apureita, vastaanottovirkailijoita ja ravintola-alan työntekijöitä.

Rotkon mukaan moni lappilaisyritys on halukas palkkaamaan työntekijöitä, jotka eivät osaa suomen kieltä. Joillakin yrityksillä kaikki asiakkaat tulevat ulkomailta, jolloin englanti on joka tapauksessa pääasiallinen työskentelykieli. Innokkaita tulijoita olisi erityisesti Itä- ja Keski-Euroopassa sekä Aasiassa.

Revontulet leimuavat Olkkajärvellä.Revontulet leimuavat Rovaniemen Olkkajärvellä syksyllä 2015.
Työntekijöitä houkutellaan muun muassa Lapin eksotiikalla.Vesa Vaarama / Yle

Työntekijöitä houkutellaan Lappiin samoilla lupauksilla kuin turistejakin. Esimerkiksi Inari-Saariselän alueen rekrytointikampanjassa Lappia kuvaillaan kaikin tavoin poikkeukselliseksi paikaksi, jossa kausityöntekijä voi olla mukana luomassa taianomaisia elämyksiä. Työtä tehdään talvikaudella siistissä luonnossa, tuhansien revontulten alla, ahkerien lappilaisten kanssa.

Myyntipuheet luovat kuvan maagisesta ihmemaasta, mutta Rotko vannoo, että pohjoisen elämän realiteeteistakin kerrotaan.

– Jo haastatteluissa kerromme, että päivä on lyhyt ja lähin kauppa voi olla kymmenen kilometrin päässä. Siitä huolimatta joillekin voi tulla pienenä yllätyksenä, että ollaanpas niin erämaassa.

Bileitä arvostetaan

Saapuminen pyritään tekemään kausityöntekijälle mahdollisimman helpoksi: yrittäjät järjestävät yleensä sesonkityöntekijöilleen katon pään päälle ja auttavat myös muiden järjestelyiden kanssa.

– Meidän työntekijämme arvostavat esimerkiksi hyviä ja joustavia ehtoja sekä pieniä päätösbileitä, sanoo rovaniemeläisen Santaparkin yrittäjä Ilkka Länkinen.

Antti Rotkon mukaan sana hyvästä kausityönantajasta kiirii kyllä nopeasti, erityisesti näin sosiaalisen median aikakaudella.

– Toimijat, jotka hoitavat työn ulkopuolella olevat asiat parhaiten, saavat motivoituneimmat ja parhaimmat työntekijät.