Poliisi epäilee: Laukaassa kadoksissa ollut lapsi siepattiin sittenkin

Puolitoistavuotiaan tytön katoamista lastenvaunuista tutkiva poliisi epäilee, että katoamiseen liittyy ulkopuolinen taho.

poliisitutkinta
Poliisi suoritti tutkintaa eristetyllä alueella Laukaan Vihtavuoressa 28. elokuuta
Poliisi suoritti tutkintaa eristetyllä alueella Laukaan Vihtavuoressa 28. elokuuta.Tommi Anttonen / Lehtikuva

Poliisi on suorittanut tapahtuma-alueella Laukaan Vihtavuoressa paikkatutkintaa ja suoritetun teknisen tutkinnan perusteella on syytä epäillä, että lapsi siepattiin. Tutkinnallisista syistä johtuen poliisi ei voi kertoa, mihin epäily ulkopuolisesta tekijästä perustuu. Asiaa tutkitaan epäiltynä vapaudenriistona.

– Tutkinnan edestessä rikosnimike saattaa toki tarkentua ja muuttua. Lähipäivät tutkitaan, haastatellaan ja analysoidaan teknisen tutkinnan tuloksia, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Latvala.

Koirat tekivät erinomaista työtä ja lapsen reitti saatiin hyvin kartoitettua.

Markku Latvala

Ulkopuoliseen tekijään viittaa muun muassa lapsen löytöpaikka metsikössä. Lapsi ei sinne välttämättä omin avuin olisi päässyt, vaikka se ei olekaan kovin kaukana katoamispaikasta.

Latvala ei voi kertoa kulkiko lapsen reitti katoamispaikalta löytöpaikalle teitä vai myös muuta maastoa pitkin. Sen Latvala vahvistaa, että katoamispaikalle tuoduista poliisikoirista oli hyötyä.

– Koirat tekivät erinomaista työtä ja lapsen reitti saatiin hyvin kartoitettua. Se on yksi syy, miksi tässä epäillään nyt ulkopuolista tahoa.

Lapsi löytyi itkevänä metsästä

Lapsi on laitettu nukkumaan Vihtavuoressa Tislaajantie 15 pihaan. Äiti huomasi lapsen kadonneen noin kello 13.10. Lapsi löydettiin kello 14.30 Vehmasahontien ja Aholantien välisestä metsiköstä.

Alueella asuva henkilö kuuli lapsen itkua metsiköstä ja lähti tarkistamaan tilannetta. Hän löysi itkevän lapsen metsästä noin 200 metrin päästä katoamispaikasta.

Vihjeitä on nyt ruvennut tippumaan tiedotteen antamisen jälkeen.

Markku Latvala

Paikallisten asukkaiden mukaan lasten tiedetään leikkivän tuolla alueella. Poliisi pyytääkin alueella asuvia vanhempia jututtamaan lapsiaan siitä, olisiko heillä havaintoja puolitoistavuotiaasta lapsesta.

– Kouluthan ovat päättyneet juuri tuohon aikaan, joten varmaan alueella on lapsiakiin liikkunut. Vihjeitä on nyt ruvennut tippumaan tiedotteen antamisen jälkeen, kertoo rikoskomisario Latvala.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisille puhelinnumeroon 050 456 0471.

Tytön katoaminen lastenvaunuista käynnisti suuren poliisioperaation Laukaassa

Juttua päivitetty 28.8.17 kello 21.27: Lisätty STT:n faktalaatikko.