Hyppää sisältöön

Soini Trumpin hävittäjä-kommentista: "Se oli kieltämättä erikoisesti sanottu"

Donald Trump sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomi ostaa Boeingilta suuria määriä hävittäjiä.

Ulkoministeri Timo Soini Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ulkoministeri Timo Soini (Sininen eduskuntaryhmä) pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamista Yhdysvaltain presidentin kanssa onnistuneena.

– Kyllä se oli hyvä tapaaminen. Siinä käytiin paljon sellaisia teemoja ja asioita läpi, jotka ovat tärkeitä Suomen kannalta: Nato-kumppanuus, Afganistan, Isil-koalitio, Itämeri, Venäjä ja arktisia asioita. Kyllä tämä merkittävä ja hyvä tapaaminen oli, ja teemat tulivat esiin hyvin, Soini sanoo Ylelle.

Presidentti Donald Trump puhui tiedotustilaisuudessa, kuinka Suomi ostaa Boeingilta "suuria määriä" hävittäjiä. Myöhemmin Niinistö kiisti kaupat.

– Se oli kieltämättä erikoisesti sanottu, jonka sitten presidentti Niinistö myöhemmin ilmoitti olevan ankka, Soini toteaa Trumpin kommentista.

Viime yönä Pohjois-Korea teki ohjuskokeen Japanin yli. Ulkoministeri pitää tilannetta vakavana.

– Äärimmäisen vakava asia, ja on ihan selvää että YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu äkkiä. Varmaan vieläkin on mahdollista pakotteiden kiristämistä, Soini sanoo.

– Pohjois-Korean toiminta on erittäin vaarallista, ja erittäin tuomittavaa. Ikävintä tässä on se, että se näyttää vain jatkuvan, hän lisää.

Lue myös:

.
.