Poliisi vapautti kaksi Turun puukotuksista epäiltyä marokkolaista

Miehet ehtivät viettää viikon tutkintavankeudessa syytä epäillä -perusteella.

Turun puukotukset 2017
Turun oikeustalo.
Eino Kossila / Yle

Poliisi on vapauttanut kaksi marokkolaismiestä, jotka ovat olleet tutkintavankeudessa Turun puukotuksiin liittyen.

Miehet vangittiin viime tiistaina syytä epäillä -perusteella. He ehtivät viettää viikon tutkintavankeudessa.

Poliisi epäili miehiä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Miehet ovat alusta lähtien kiistäneet teot. Heitä ei ole enää syytä epäillä kyseisistä rikoksista, poliisi tiedottaa.

Samoista teoista epäiltynä on edelleen tutkintavankeudessa yksi marokkolaismies sekä pääepäilty Abderrahman Bouanane. Pääepäilty on aiemmin esiintynyt Suomessa väärällä nimellä Abderrahman Mechkah.

Lisäksi Turun puukotuksiin liittyen on voimassa yksi kansainvälinen etsintäkuulutus.

Hämeenlinnan vankisairaalaan siirretty Bouanane on poliisikuulusteluissa myöntänyt tehneensä puukotukset. Hän on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin.

Runsas viikko sitten perjantaina kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan loukkaantui, kun heitä puukotettiin Turun keskustassa. Poliisi pysäytti puukottajan ampumalla tätä reiteen.

Poliisi kertoi viikonloppuna vapauttaneensa viime keskiviikkona pidätetyn henkilön, jonka epäiltiin liittyneen Turun puukotustapaukseen. Lisäksi poliisi vapautti torstaina niin ikään keskiviikkona kiinni otetun miehen.